Ποια είναι τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της SEAT και CUPRA

Πότε έρχονται

SEAT CUPRA Ηλεκτρικά  υβριδικά μοντέλα

 H SEAT κάνει το σχέδιο δράσης για τον εξηλεκτρισμό της που ανακοινώθηκε την προηγούμενη χρονιά, πραγματικότητα. Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς SEAT και CUPRA Leon, που διαθέτουν plug-in hybrid εκδόσεις, η εταιρεία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του CUPRA Formentor στα πλαίσια δικτυακού web conference. Το Formentor είναι το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη CUPRA και θα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση. 


Με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων, η SEAT στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες μια πιο βιώσιμη επιλογή οδήγησης: όλα θα διαθέτουν ηλεκτρική αυτονομία 60 km και εκπομπές CO2 κάτω των 50 g/km. Η αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει έτσι τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τις συμφωνίες του Παρισιού, με στόχο να καταστεί εταιρεία ουδέτερης εκπομπής CO2 μέχρι το 2050, τόσο ως προς τα αυτοκίνητα όσο και ως προς την παραγωγική δραστηριότητα. 


 Το νέο SEAT Leon στην 5θυρη και Sportstourer έκδοση, βρίσκονται ήδη στην γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Σε αυτά θα προστεθούν το CUPRA Leon στα μέσα του έτους και το CUPRA Formentor που θα ξεκινήσει η παραγωγή του στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η κατασκευή αυτών των νέων μοντέλων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell θα συμβάλλει στην αύξηση του όγκου παραγωγής του εργοστασίου, το οποίο ήδη προσεγγίζει τη μέγιστη χωρητικότητα του. Από τα υβριδικά μοντέλα που θα κατασκευαστούν στο Martorell θα είναι το Tarraco PHEV καθώς και η ηλεκτρική μπαταρία του Mii-electric και το νέο Εl-Born. 

 

Τα SEAT Leon (hatchback και SportsTourer) θα διαθέτουν μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων: εσωτερικής καύσης, CNG, PHEV και mHEV. Στην περίπτωση της έκδοσης CNG, θα φορά κινητήρα CNG 1,5 λίτρων που παράγει ισχύ 96 kW / 130 hp. Το όχημα ενσωματώνει τρεις δεξαμενές CNG με συνολική καθαρή χωρητικότητα 17,3 κιλά, εξασφαλίζοντας στο νέο SEAT Leon TGI αυτονομία 440 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό.  

 Όσον αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα, το Leon περιλαμβάνει έναν υπερσύγχρονο υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα TSI με ένα ηλεκτρικό plug-in μοτέρ, που παράγει ισχύ 150 kW / 204 hp. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 60 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία. Περιλαμβάνει επίσης την mild-hybrid τεχνολογία (eTSI), που διατίθεται με κινητήρα 1.0lt TSI 81 kW / 110 hp και βενζινοκινητήρα 110 kW / 150 hp 1.5lt, που συνδυάζει την 48V υβριδική τεχνολογία με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top