Η εξέλιξη της ασφάλειας από το Kadett C έως το Astra

Tα βήματα προόδου όλα αυτά τα χρόνια

Η εξέλιξη της ασφάλειας από το Kadett C έως το Astra
«Μην ξεκινάτε χωρίς ζώνη ασφαλείας» ήταν το σλόγκαν μιας καμπάνιας που λανσαρίστηκε στη Γερμανία το 1974 για να πείσει τους οδηγούς να φοράνε ζώνες ασφαλείας. Δύο χρόνια αργότερα, η χρήση ζωνών ασφαλείας έγινε ��ποχρεωτική και το 1984 καθιερώθηκαν πρόστιμα για τους παραβάτες.

Η Opel εφοδιάζει όλα τα μοντέλα της με ζώνες ασφαλείας στάνταρ από το 1973 και την επόμενη χρονιά έδωσε μία εικόνα για την τεχνολογία ασφάλειας του μέλλοντος.

Το Opel Safety Vehicle, ένα ερευνητικό όχημα με προδιαγραφές σχεδόν παραγωγής βασισμένο στο Kadett C, προσέφερε ασφάλεια σε εμπρόσθια σύγκρουση με ταχύτητα 40 μίλια ,σχεδόν 65 χλμ./ώρα και προετοίμασε το δρόμο για την εξέλιξη και άλλων χαρακτηριστικών ασφάλειας. Η ταχύτητα σύγκρουσης σε μίλια χάρισε επίσης στο Kadett το όνομά του: OSV 40.

Το σύγχρονο Opel Astra καταδεικνύει την εξέλιξη από εκείνες τις πρώτες ημέρες. Το συμπαγές μοντέλο δρέπει τους καρπούς εξέλιξης 40 χρόνων και προσφέρει εξαιρετικές λειτουργίες ασφάλειας επ��βατών και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης.

Βαγγέλης Γκούμας


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top