Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την Σούπερ Λίγκα

Κίνδυνος διάσπασης της διοργανώτριας

Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την Σούπερ Λίγκα

Σε αναβολή οδηγήθηκαν οι προγραμματισμένες για την Δευτέρα εκλογές για τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, αφού δεν προέκυψε συναινετική λύση και ο κίνδυνος διάσπασης της διοργανώτριας ήταν και παραμένει ορατός αν δεν τηρηθούν κάποια πράγματα που είχαν εξ αρχής συμφωνηθεί.

Η υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου ήταν αυτή που προκάλεσε τις αρνητικές και εντονότατες αντιδράσεις πολλών ομάδων και οι παρασκηνιακές πιέσεις που την συνόδευαν σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ τι�� τελευταίες ημέρες, λίγο έλειψε να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμο κλίμα διάσπασης στην Λίγκα.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Βαρδινογιάννης, που αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, έκανε λόγο για πισωγύρισμα αν επικρατούσε η τάση για εκλογή του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ. «Εγώ ήρθα στη συνεδρίαση για να κάνω τις τοποθετήσεις μου. Έγιναν συζητήσεις, αλλά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται τίποτα. Όλα αυτά γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης που ήταν ο μοναδικός από τους υποψηφίους που είναι ιδιοκτήτης ομάδας υπερασπίστηκε αυτή την ιδιότητα που από την αρχή της Σούπερ Λίγκα είχε θεωρηθεί βασική για την θέση του προέδρου, ώστε να μην προκύπτουν υποψηφιότητες όπως αυτή του Θανάση Κανελλόπουλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως φαίνεται, θα κινηθεί και η έκτακτη γενική συνέλευση της Πέμπτης, όπου θα παρουσιαστεί η πρόταση ο πρόεδρος να εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία και να είναι ιδιοκτήτης ή μεγαλομέτοχος ομάδας. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, πάντως, υποστήριξε ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος ενώ τόνισε ότι κάποιοι επεδίωξαν την διάσπαση στηρίζοντας τον Κανελλόπουλο παρασκηνιακά.

Αν υπερισχύσει τελικά η άποψη να είναι μεγαλομέτοχος ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, τότε ο Κανελλόπουλος δεν θα μπορεί να βάλει υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι τόνισε πως θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία. Υποστήριξε, αφήνοντας άφωνους τους πάντες , ότι υπήρξε ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος της ΕΠΑΕ και ότι δεν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για το γεγονός ότι ο αδελφός του Αναστάσιος, που είναι αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει στην ευθύνη του τον φάκελο με τα ύποπτα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλλον μόνο αυτός το πιστεύει και ίσως για δικούς τους λόγους κάποιοι από αυτούς που τον στηρίζουν.

Οι εκλογές λοιπόν αναβλήθηκαν αλλά η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος έγινε κανονικά. Πάντως, η πρώτη αγωνιστική δεν έβγαλε ντέρμπι αλλά αρκετά αμφίρροπα παιχνίδια. Δείτε στο βίντεο ποια είναι αυτά, πότε διεξάγονται τα μεγάλα ντέρμπι αλλά και όλο το παρασκήνιο από τις εκλογές στην Σούπερ Λίγκα...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top