Στο μικροσκόπιο της FIFA το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας

Τελεσίγραφο άλλαξε την γνώμη του προέδρου της χώρας

Στο μικροσκόπιο της FIFA το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας

Ο προέδρος της Νιγηρίας Τζόναθαν Γκούντλακ, ανακάλεσε τον διετή περιορισμό της χώρας του από τους διεθνής ποδοσφαιρικούς αγώνες με αποτέλεσμα η ομοσπονδία της Νιγηρίας να αποφύγει τις κυρώσεις. Ωστόσο η FIFA θα έχει υπό επιτήρηση τους προσεχείς μήνες το ποδόσφαιρο της χώρας προκειμένου να διαπιστώσει εάν θα επαναληφθεί στο μέλλον κυβερνητική παρέμβαση.

Ο Τζόναθαν Γκούντλακ αρχικά είχε αποφασίσει να μην επιτρέψει στην Εθνική ποδοσφαίρου της χώρας του να συμμετέχει σε διεθνής αγώνες για τα επόμενα δύο χρόνια, λόγω της αναποτελεσματικής προσπάθειας της ομάδας στο Μουντιάλ. Μετά το τελεσίγραφο της FIFA, ο πρόεδρος της Νιγηρίας ανακάλεσε οριακά την απόφασή του και η εθνική ομάδα της χώρας του θα εξακολουθήσει να εισπράττει την επιχορήγηση των 200.000 ευρώ κάθε χρόνο.

«Σε παρόμοιες περιπτώσεις παρακολουθούμε στενά την ομοσπονδία, προκειμένου να μην υπάρξουν κυβερνητικές παρεμβάσεις, κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες της FIFA», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νικολά Μαϊνγκότ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top