Εθνική Γαλλίας, η… «κατάρρευση»!

Σάλος στη χώρα από καταγγελία πρώην ιατρού της εθνικής

Σκιές στη μεγάλη επιτυχία των «τρικολόρ» με την κ��τάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έρχεται να ρίξει ένα βιβλίο με τίτλο «Η κατάρρευση» από τον Ζαν Πιέρ Πακλέ, τον πρώην γιατρό των της Εθνικής Γαλλίας.

Ο κ. Πακλέ στο βιβλίο του υποστηρίζει ότι οι αιματολογικές εξετάσεις κάποιων διεθνών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ύποπτες: «Οι αιματολογικές αναλύσεις αρκετών διεθνών στις παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 παρουσίαζαν κάποιες ανωμαλίες. Υπήρχαν υποψίες κυρίως σε ότι αφορά τους ιταλικούς συλλόγους, στους οποίους αγωνίζονταν τότε κάποιοι διεθνείς μας» σημείωσε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής Γαλλίας από το 2004 έως το 2008.

Ο κ. Πακλέ κάνει άμεση αναφορά σε παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Ντεσάμπ, ο Τζορκαέφ, ο Ντεσαγί, ο Τιράμ, ο Μπογκοσιάν και ο Καντελά που αγωνίζονταν τότε σε ιταλικές ομάδες.

«Ίσως δεν ήταν και τόσο έξυπνο εκ μέρους μου να αναφέρω αυτά στο βιβλίο μου. Όμως μιλάμε για δύο σειρές σε 200 σελίδες. Παρόλα αυτά δεν έβγαλα κάτι από το μυαλό μου. Όλος ο κόσμος το γνώριζε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο γιατρός της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Αγκρίκολα, καταδικάστηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για τις μεθόδους που ακολουθούσε. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση του τότε γιατρού της εθνικής Γαλλίας, Ζαν Μαρσέλ Φερέ» αναφέρει σε άλλο σημείο του βιβλίου ο κ. Πακλέ.

Άμεση ήταν η αντίδραση ορισμένων πρώην παικτών της Εθνικής Γαλλίας, με τους Τιράμ, Ντεσαγί και Μπογκοσιάν να κατηγορούν τον πρώην γιατρό των «τρικολόρ» ��ς συκοφάντη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top