Δόθηκε εκκίνηση στο «Σπάρταθλον»…

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Δόθηκε εκκίνηση στο «Σπάρταθλον»…

Με τη συμμετοχή 27 Ελλήνων δρομέων και συνολικά 450 αθλητών από 32 χώρες του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (7:00) η εκκίνηση του διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον», κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.


Το «Σπάρταθλον» αναβιώνει την ηρωική διαδρομή του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη (όπως την περιγράφει ο Ηρόδοτος) που διήνυσε την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες στη μάχη εναντίον των Περσών.


Η διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται από τις δυσκολότερες παγκοσμίως, επιχειρεί -αξιοποιών��ας ιστορικά γεγονότα και στοιχεία- να προσεγγίσει με ακρίβεια τη διαδρομή που ακολούθησε ο Αθηναίος δρομέας. Μεγαλύτερη πρόκληση για τους αθλητές είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο όρος, που φτάνει τα 1.200 μ. ύψος, μέσα στο πυκνό σκοτάδι και χωρίς ίχνος μονοπατιού με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 4° και 5° C.


Οι συμμετοχές φτάνουν τους 450 αθλητές και αθλήτριες (27 εκ των οποίων αποτελούν την ελληνική συμμετοχή) από 32 χώρες, εκ των οποίων 42 είναι γυναίκες, και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών στην 28χρονη ιστορία του αθλητικού θεσμού.


Διανύοντας απόσταση 246,3 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη μέσα σε διάστημα 36 ωρών (χωρίς διακοπή), οι αθλητές θα καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τερματίσουν μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με ανταμοιβή ένα στεφάνι αγριελιάς από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας και λίγο νερό απ’ τον ποταμό Ευρώτα..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top