Διάσημος ποδοσφαιριστής εξελέγη βουλευτής!

Ο Ρομάριο εξασφάλισε θέση στο Κοινοβούλιο της Βραζιλίας

Διάσημος ποδοσφαιριστής εξελέγη βουλευτής!

Θέση στο Κοινοβούλιο εξασφάλισε ο Ρομάριο στις εκλογές της Βραζιλίας. Ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα είναι ομοσπονδιακός βουλευτής της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς συγκέντρωσε 146.859 ψήφους με το σοσιαλιστικό κόμμα «PBS», το οποίο υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Ντίλμα Ρούσεφ για την προεδρία της χώρας (εκλεκτής του νυν προέδρου Λούλα).

Ο Ρομάριο πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα από το 1985 έως το 2008, οπότε και κρέμασε τα παπούτσια του. Για πολλά χρόνια αγωνίστηκε στην Ευρώπη με τις ομάδες Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, ωστόσο στο απόγειο της καριέρας του έφτασε με την Εθνική Βραζιλίας, με την οποία έπαιξε σε 70 ματς, πέτυχε 55 γκολ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994 στις ΗΠΑ.

Ο 44χρονος παλαίμαχος επιθετικός είχε ως προεκλογικό σύνθημα το «υπολογίζω σε σας για να βάλουμε άλλο ένα γκολ για τη Βραζιλία». Ο πρωταθλητής κόσμου το 1994 με τη «σελεσάο» υποσχέθηκε να υποστηρίξει τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και παράλληλα να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική υπέρ των ατόμων με αναπηρίες, δεδομένου ότι μία από τις κόρες του πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top