Η UEFA ζητά ποσοστά από τις ιντερνετικές εταιρείες στοιχηματισμού!

Βρισκόμαστε μπροστά σε απόφαση-σταθμό!

Η UEFA ζητά ποσοστά από τις ιντερνετικές εταιρείες στοιχηματισμού!

Απόφαση-σταθμός που θα μεταβάλει κατά πολύ τον (οικονομικό) χάρτη του ποδοσφαίρου χαρακτηρίζεται η ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) να ζητήσει ποσοστό επί των κερδών σε εταιρείες στοιχημάτων στο ίντερνετ!


Με έγγραφο που ζητά το 1% των εσόδων ή των κερδών των ιντερνετικών εταιρειών της Γαλλίας, η UEFA απαιτεί το ποσοστό της εξηγώντας ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες δίνουν την ευκαιρία στους παίκτες να ποντάρουν (και να κερδίσουν χρήματα οι ίδιες) σε διοργανώσεις της όπως το Euro και το Champions League.


Οι εταιρείες ήδη έχουν εκφράσει διαφωνίες και αντιδράσειςκαι αναμένεται να φθάσουν «στα άκρα» το θέμα, επιδιώκοντας είτε να μην περάσει το αίτημα της UEFA είτε να μειωθεί κατά πολύ το ποσοστό της.


Πρόκειται πάντως για μια απόφαση-ορόσημο που χρεώνεται προσωπικά στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, και η οποία αν περάσει (έστω και με μικρότερο ποσοστό) θα αλλάξει δραματικά τον οικονομικό χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


Φυσικά, μετά τη Γαλλία σειρά θα έχουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα βεβαίως, βεβαίως…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top