Σάντος: «Η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει για κανέναν»

Έστειλε μήνυμα σε Γκέκα-Κυργιάκο

Σάντος: «Η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει για κανέναν»
Η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει για κανέναν τόνισε για ακόμη μία φορά ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, σε συνέντευξή του στον NovaΣπορ FM. Παράλληλα, ο εκλέκτορας της Εθνικής έστειλε το δικό του μήνυμα σε Γκέκα και Κυργιάκο για να γυρίσουν στην Εθνική, υπό έναν -όμως- όρο.

«Μιλάμε για μια καινούργια Εθνική ομάδα και όχι τόσο λόγω αλλαγής προπονητή, αλλά επειδή η παλιά φουρνιά των παικτών, που έκανε πολύ καλή δουλειά με Ρεχάγκελ, έχει αποχωρήσει και δουλεύουμε με τη νέα φουρνιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προηγούμενων παικτών» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για αλλαγή φιλοσοφίας παιχνιδιού στην Εθνική:

«Η προηγούμενη φιλοσοφία, με τη σκληρή άμυνα και τις αντεπιθέσεις, έφερε πολύ καλά αποτελέσματα με αποκορύφωμα το Euro του 2004. Από την άλλη πλευρά, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας στους ελληνικούς πάγκους, είμαι στο μυαλό του Έλληνα ποδοσφαιριστή και καταλαβαίνω ότι του αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια του και πιστεύω ότι βάσει ταλέντου μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο».

Ο Σάντος, παράλληλα, μίλησε και για το θέμα της επιστροφής του Φάνη Γκέκα και Σωτήρη Κυργιάκου στην Εθνική για το οποίο τόνισε για ακόμη μια φορά ότι είναι ανοικτό: «Όπως έχω πει πολλές φορές, η πόρτα της Εθνικής δεν είναι κλειστή για κανέναν. Εγώ δεν τους απέκλεισα, οι ίδιοι είπαν ότι δεν θέλουν να παίξουν και εγώ δεν έχω πει ότι δεν τους θέλω. Αν θέλουν να επιστρέψουν, πρέπει να κινήσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες επιστροφής τους. Ο μοναδικός όρος που θέτω σε κάθε παίκτη, είναι να εμπιστεύεται τον προπονητή σε όλα τα ζητήματα».

Τέλος, ο Πορτογάλος δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και ως προς το τι θα ήθελε να αφήσει πίσω του όταν φύγει από τον πάγκο της Εθνικής: «Αυτό που θέλω όταν φύγω, είναι να αφήσω ένα μέλλον εγγυημένο και ευοίωνο για όλες τις Εθνικές και ο επόμενος κόουτς να έχει μια βάση πάνω στην οποία θα μπορεί να δουλέψει. Αυτό που θα με κάνει πραγματικά περήφανο, είναι να μπορώ να πω στα εγγόνια μου ότι έχω αφήσει κάτι πολύ καλό στην Εθνική ομάδα, ότι έχω αφήσει και εγώ το λιθαράκι μου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top