Θοδωρής Παπαλουκάς, ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής

Ποιοι είναι οι «αθλητές χρυσάφι»

Θοδωρής Παπαλουκάς, ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής

O Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής σύμφωνα με τη λίστα των «αθλητών χρυσάφι» που παρουσίασε το περιοδικό του τηλεοπτικού δικτύου ESPN.

Το συμβόλαιο των τριών εκατομμύρια ευρώ που έχει ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Ολυμπιακό τον καθιστά αναμφίβολα ως τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα αθλητή. Δεν είναι ωστόσο ο μόνος γνωστός στην Ελλάδα αθλητής που βρίσκεται στη λίστα του ESPN.

Στην ίδια λίστα φιγουράρουν άλλοι εννέα αθλητές, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, οι οποίοι πέρασαν από τα γήπεδα της χώρας μας. Σε αυτούς που παραμένουν στην Ελλάδα είναι και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο 23χρονος μέσος, που το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή της Μοζαμβίκης.

Στην Ελλάδα παραμένει και ο Κρις Κατόνγκο, ο 29χρονος χαφ της Ξάνθης, ο οποίος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής της Ζάμπια, ενώ ο Ντανιέλ Κουζέν, ο 34χρονος επιθετικός, είναι ο καλύτερα πληρωμένος αθλητής της Γκαμπόν.

Γνωστοί στο ελληνικό κοινό είναι επίσης ο Ανγκολέζος ποδοσφαιριστής Μανούτσο, που είχε αγωνιστεί το 2008 στον Παναθηναϊκό, δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και εισπράτει σήμερα 596.000 ευρώ από την τουρκική Μανισασπορ.

Στη λίστα φιγουράρει και ο Κύπριος ποδοσφαιριστής Κώστας Χαραλαμπίδης, που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2004 – 2006, και τώρα πληρώνεται από τον ΑΠΟΕΛ με 1.07 εκ ευρώ το χρόνο.

Πολύ ψηλά στη λίστα ωστόσο βρίσκεται ο Iβοριανός ποδοσφαιριστής, Γιάγια Τουρέ, γνωστός από τη συμμετοχή του στο ρόστερ του Ολυμπιακού και αμείβεται σήμερα από τη Μάντσεστερ Σίτι με ...12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λιθουανός μπασκετμπολίστας, Λίνας Κλέιζα, που μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό επέστρεψε στο NBA, αμείβεται από τους Τορόντο Ράπτορς με 3,45 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σέρβος Πέτζα Στογιάκοβιτς, που ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ, αγωνίζεται στους Ντάλας Μάβερικς με απολαβές 10.7 εκ. ευρώ το χρόνο.

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη με πρωταγωνιστή τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top