Στο στίβο της πολιτικής θα «τρέξει» ο Καρλ Λιούις

Κατεβαίνει ως υποψήφιος γερουσιαστής

Στο στίβο της πολιτικής θα «τρέξει» ο Καρλ Λιούις

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών. Τον είχαμε συνηθίσει να τρέχει στους στίβους. Ωστόσο, αποφάσισε να «τρέξει» και σε έναν άλλον στίβο, αυτόν της... πολιτικής.

Ο λόγος για τον Καρλ Λιούις, τον σπουδαιότερο αμερικανό σπρίντερ της ιστορίας και έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως, ο οποίος έχει κερδίσει 9 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (σε 100, 200 μέτρα, σκυταλοδρομία 4x100 και μήκος).

Ο Λιούις θα κατέβει ως υποψήφιος για τη γερουσία στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, με τους Δημοκρατικούς. Βέβαια, πρόκειται για μια πολιτεία που είναι παραδοσιακό "κάστρο" των Ρεπουμπλικάνων, αλλά οι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι η αναγνωρισιμότητα αλλά και η αμεσότητα λόγου του Λιούις ίσως "κλέψουν" την έδρα.

Και αν τα καταφέρει; Δεν αποκλείεται να ανοίξει ο δρόμος και για την διαδοχή του Μπαράκ Ομπάμα, όχι βέβαια στις προεδρικές εκλογές του 2012 που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος ξανά, αλλά πέντε χρόνια αργότερα.

Ο Λιούς υπήρξε πραγματικός υπεραθλητής. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζέσι Όουενς με τέσσερα χρυσά στην ίδια διοργάνωση. Ωστόσο, είχε εξαιρετικές επιδόσεις και σε άλλα αθλήματα, αφού την ίδια χρονιά είχε επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Σικάγο Μπουλς και σε εκείνο του NFL από τους Ντάλας Κάουμποϊς...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top