Όλα ανοιχτά από την κυβέρνηση για ΕΠΟ και UEFA

Αναβολή ή χωρίς θεατές τα plαy off αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις

Όλα ανοιχτά από την κυβέρνηση  για  ΕΠΟ και UEFA

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η κυβέρνηση για την περαιτέρω σκλήρυνση της στάση της στην αντιμετώπιση της βίας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σε ευρεία σύσκεψη σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των υπουργών Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, του αρμόδιου για τον αθλητισμό υφυπουργού Γ. Νικητιάδη, του Γ.Γ. Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή, της ηγεσίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της διοίκησης του ΟΠΑΠ, στάλθηκε το μήνυμα ότι θα παρθούν άμεσα σκληρά μέτρα, εάν δεν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα lay-out.gr.

H κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντως σε αναμονή των αποφάσεων της Γ. Σ. της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου για την εναρμόνιση του πειθαρχικού Δικαίου της με τα ισχύοντα στην UEFA. Σε διαφορετική περίπτωση το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς δημόσιο χρήμα, χωρίς δημόσια τηλεόραση και χωρίς δημόσια γήπεδα.

Όσον αφορά τα play off τεσσάρων ομάδων για την έξοδο στην Ευρώπη, αυτά θα αναβληθούν ή θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, εάν δεν εγγυηθούν οι παράγοντες των ομάδων και η ��στυνομία την ομαλή διεξαγωγή τους. Εφόσον υπάρξουν εγγυήσεις πάντως τα play off θα ξεκινήσουν την Κυριακή κανονικά, αλλά είναι πιθανό να μην διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική την προσεχή Τετάρτη, που συμπίπτει με την απεργία της ΓΣΕΕ.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι ζητήθηκε από τον ΟΠΑΠ να γίνει «30 φορές πιο αυστηρός» για την χρηματοδότηση των ΠΑΕ και να διερευνηθούν για το τρέχον πρωτάθλημα οι καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και «στημένους» αγώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top