Μαραθώνιος: Ο Αιθίοπας που πήρε το αργυρό μετάλλιο κινδυνεύει με ΕΚΤΕΛΕΣΗ για μια χειρονομία!

Σχημάτισε στον τερματισμό με τα χέρια του ένα «Χ», το οποίο χρησιμοποιείται κατά της κυβέρνησης της χώρας του

Μπορεί οι περισσότεροι να μην κατάλαβαν τι σήμαινε η χειρονομία του Φεγίσα Λιλέσα στον τερματισμό του μαραθωνίου δρόμου και να υπέθεσαν πως πρόκειται για πανηγυρισμό, ωστόσο ο ίδιος κινδυνεύει λόγω της κίνησης αυτής με φυλάκιση ή ακόμη και με... εκτέλεση!

Ο Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε δεύτερος και επέλεξε την ώρα που ήταν στραμμένες πάνω του όλες οι κάμερες να προβ��ί σε μία βαθιά πολιτική κίνηση.

lisesa4.jpg

Ο Φεγίσα Λιλέσα σχημάτισε στον τερματισμό με τα χέρια του ένα «Χ», μια κίνηση που χρησιμοποιείται κατά της κυβέρνησης της Αιθιοπίας από τα μέλη της φυλής Ορόμο (στην οποία ανήκει και ο 26χρονος) ως διαμαρτυρία για τις εκκαθαρίσεις, τα βασανιστήρια και τις συλλήψεις εναντίον τους.

Μιλώντας ο ίδιος μετά τον αγώνα, τόνισε πως δεν θέλει να γυρίσει στη χώρα του γιατί κινδυνεύει η ζωή του, ενώ υπογράμμισε πως τους τελευταίους 9 μήνες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κυβερνητικές δυνάμεις γιατί διαδήλωναν υπέρ των δικαιωμάτων τους και της δημοκρατίας.

lisesa2.jpg
«Αν γυρίσω στην Αιθιοπία, μπορεί να με σκοτώσουν. Αν δεν με εκτελέσουν, ίσως με βάλουν φυλακή. Ίσως να πρέπει να πάω σε άλλη χώρα» είπε ο αργυρός ολυμπιονίκης, ο οποίος τόνισε πως πιθανόν να παραμείνει στη Βραζιλία και πως θα ήθελε να πάρει βίζα για τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top