Μόνο με κάρτα θα μπαίνετε στα γήπεδα από τις 30 Σεπτεμβρίου

Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Αθλητισμού για την κάρτα φιλάθλου- Πρώτη Ανάρτηση:27/07/2016 11:49

Στη Βουλή κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την τροπολογία με την οποία τίθεται σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα.

Το κεντρικό σύστημα προβλέπεται ότι θα συνδέεται με τα επιμέρους Συστήματα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών, στα οποία καταχωρίζονται τα στοιχεία των φιλάθλων, που αγοράζουν εισιτήρια αγώνων.

Η κεντρική βάση δεδομένων θα τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία θα αρχειοθετούνται τα στοιχεία των φιλάθλων και οι κωδικοί των Καρτών Φιλάθλου.

Η τροπολογία αποσαφηνίζει ότι η έκδοση εισιτηρίου δεν θα επιτρέπεται σε καμία περίπτωση χωρίς τη χρήση Κάρτας Φιλάθλου, με εξαίρεση πρόσωπα με αναγνωρισμένη προσφορά στο χώρο του αθλητισμού.


Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων θα καταχωρούνται αμελλητί και οι νομίμως επιβαλλόμενες κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων για πράξεις βίας, με τις οποίες θα απαγορεύεται η είσοδος σε αγωνιστικούς χώρους.

Οι σχετικές ρυθμίσεις όπως ορίζεται στην τροπολογία ισχύουν για τα εθνικά πρωταθλήματα Αʼ κατηγορίας ποδοσφαίρου και Α1ʼ μπάσκετ.


Παράλληλα με την τροπολογία επανακαθορίζεται η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που λειτουργεί στο Υπουργείου Πολιτισμού. Ο συνολικός αριθμός των μελών που είναι 6 δεν μεταβάλλεται.


Ορίζεται επίσης ότι θα απαιτείται στο εξής η σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση απόφασης που θα καθορίζει το ύψος της οικονομικής επιβράβευσης σε αθλητές που κατακτούν την 1η έως και την 3η θέση σε Ολυμπιακούς, παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες.


Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το λαθρεμπόριο καπνού, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

Δείτε την τροπολογία: 9667724.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top