Η Μόσχα χαιρετίζει την απόφαση της ΔΟΕ

Επέτρεψε στους «καθαρούς» Ρώσους αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Η Μόσχα χαιρετίζει την απόφαση της ΔΟΕ

Το Κρεμλίνο χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία επέτρεψε στους «καθαρούς» Ρώσους αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (5-21/8).

«Βεβαίως, καλωσορίζουμε την κύρια απόφαση που επιτρέπει στους λεγόμενους καθαρούς αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με δεδομένη την άδεια των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια θετική απόφαση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ήδη έγινε η αρχή με το πρώτο άθλημα. Η ομάδα τοξοβολίας της Ρωσίας μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τστο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και αυτό γιατί η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (WA) άναψε σήμερα το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της ομάδας, μετά την επιλογή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να μην αποκλείσει εντελώς τη χώρα από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

Η WA ανακοίνωσε ότι οι Τουιάνα Ντασιντορζίεβα, Κσένια Πέροβα και Ίνα Στεπάνοβα, οι οποίες συγκρότησαν την γυναικεία ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία δεν αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς-Δυσαρέσκεια της ΑΜΑ για την απόφαση της ΔΟΕ



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top