Μεγάλες αλλαγές φέρνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Τι αλλάζει στο ποδόσφαιρο

Σημαντικ��ς αλλαγές στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού θα προκύψουν από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο απεστάλη ήδη τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) όσο και στις Ομοσπονδίες και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν ψηφιστεί.

Μία σημαντική διάταξη αφορά σε απαγόρευση δανεισμού ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League, η οποία θα έχει άμεση ισχύ με την ψήφιση του νόμου, δηλαδή ήδη από το επόμενο πρωτάθλημα.

Η απαγόρευση θα ισχύει μόνο ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες. Αυτό σημαίνει πως μια ελληνική ομάδα θα μπορεί να παραχωρήσει υπό μορφή δανεισμού έναν ποδοσφαιριστή της στο εξωτερικό ή να αποκτά ως δανεικό έναν ποδοσφαιριστή από ομάδα του εξωτερικού.

Επιπλέον, όσον αφορά σε μέλη ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών και σω��ατείων θα εκπίπτουν αυτοδίκαια του αξιώματός τους όσοι παραπέμπονται σε δίκη με απόφαση του συμβουλίου εφετών ή όσοι αντιμετωπίζουν περιοριστικούς όρους από τη δικαιοσύνη.

Προβλέπεται επίσης πως τα χρέη των ΑΑΕ θα μεταφέρονται στο νέο σωματείο που θα προκύψει, ακόμη και με αλλαγή ΑΦΜ, εφόσον αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου.

Τέλος, προβλέπεται διάρκεια έως δύο θητείες σε θέσεις του προεδρείου των Ομοσπονδιών, ενώ η «πλειοψηφούσα παράταξη» δεν θα εκλέγει στο ΔΣ το σύνολο των μελών της, αλλά ποσοστό ανάλογο των ψήφων που έλαβε, βάσει προβλεπόμενων διαβαθμίσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top