«Πονοκέφαλος» στην Ρεάλ με Μπέιλ λόγω Brexit!

Δεν θα είναι πλέον Κοινοτικός

H απόφαση των Βρετανών για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες αγγίζουν και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ένα από τα θύματα, θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης...

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας "As", μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώσει την διαδικασία διαχωρισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εγκρίθηκε από τους πολίτες της σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα, ο Ουαλός Γκάρεθ Μπέιλ, θα λογίζεται πλέον σαν παίκτης εκτός Κοινότητας.

Μέχρι σήμερα, η Ρεάλ έχει τρεις ήδη τρεις παίκτες εκτός ΕΕ, όπως επιτρέπουν οι κανονισμοί, τους Χάμες Ροντρίγες, Ντανίλο και Κασεμίρο.

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα γίνει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά με δεδομένη την πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης να προσφέρει στον Μπέιλ μακροπρόθεσμη ανανέωση μέχρι το 2023, η παρουσία του Ουαλού θα καθορίσει τις μελλοντικές κινήσεις της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει στους πολίτες να κινούνται ελεύθερα μέσα στις 28 χώρες -μέλη της χωρίς να περάσουν συνοριακούς ελέγχους και την άδεια να διαμένουν σε κάποια από αυτές έως τρεις μήνες χωρίς κανένα όρο. Όταν ξεπεράσουν αυτούς τους τρεις μήνες, θα πρέπει να έχουν μια σύμβαση εργασίας να συνεχίσουν ν�� ζουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Μετά το θρίαμβο του Brexit, το μέλλον των βρετανών πολιτών που ζουν στην ΕΕ δεν είναι σαφής και τα δικαιώματά τους θα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες, οπότε θα οριστεί η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει μεταξύ δύο και επτά ετών.

Φυσικά η Ρεάλ δεν είναι ο μοναδικός Ευρωπαϊκός σύλλογος που θα αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα με αυτό του Μπέιλ.


Διαβάστε επίσης:ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top