Ασημένιο μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής του Μπακού

Ακόμα μία επιτυχία για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Ασημένιο μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής του Μπακού
Νέα επιτυχία για την Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, εκεί δηλαδή όπου ακριβώς πριν από ένα χρόνο πήρε πάλι το ασημένιο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι ξεκίνησε από τον προκριματικό, όπου με σκορ 390/400 (98, 100, 96, 96) μπήκε στις οκτώ κορυφαίες για τον τελικό του αγωνίσματος.

Εκεί δεν ξεκίνησε και τόσο καλά (8,7-10,2-9,9), αλλά ανέκαμψε άμεσα και στην τρίτη σειρά τέθηκε επικεφαλής. Έτσι, ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο εξελίχθηκε σε «μονομαχία» ανάμεσα στην Ελληνίδα σκοποβόλο και την Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς.

Μετά την έκτη σειρά οι δύο αθλήτριες ισοβαθμούσαν στην κορυφή, αλλά το χρώμα του μεταλλίου κρίθηκε στι�� τελευταίες βολές, όπου η Κόστεβιτς επικράτησε της Κορακάκη με διαφορά 1,1 βαθμού. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αλεξάνδρα Βάσκες από το Μεξικό.

Η Άννα Κορακάκη θα αγωνιστεί και στο σπορ πιστόλι γυναικών, με τις βολές ακριβείας (Παρασκευή) και το με την ταχεία βολή και τον τελικό (Σάββατο). Τη Δευτέρα (27/6) θα αγωνιστεί στο σκητ ανδρών ο Ευθύμιος Μίτας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top