Το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2016 πήρε η Γερμανία-Νίκησε με 1-0 την Β.Ιρλανδία

Κατέκτησε την πρώτη θέση στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης-Πρώτη Ανάρτηση:21/06/2016 18:58

Το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2016 πήρε η Γερμανία-Νίκησε με 1-0 την Β.Ιρλανδία

Πολύ πιο εύκολα απ΄ό,τι δείχνει το τελικό 1-0, η Γερμανία νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία στο "Parc des Princes" και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Γ΄ όμιλο του EURO 2016.

Ο Μάριο Γκόμεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 30ο λεπτό, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα περάσουν στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Γερμανικός μονόλογος ήταν το ματς από το πρώτο του λεπτό. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές κόσμου είχαν ένα γκολ, δυο δοκάρια και μερικές κλασικές ευκαιρίες που «σταμάτησαν» πάνω στον φορμαρισμένο ΜακΓκόβερν. Το σκορ άνοιξε στο 30΄ ο Μάριο Γκόμεζ με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην βρετανική περιοχή. Πριν (27΄) και μετά (34΄) το γκολ, ο Τόμας Μίλερ είχε δσημαδέψει δύο φορές το δοκάρι, την πρώτη με κεφαλιά-ψαράκι και τη δεύτερη με σουτ από το ύψος του πέναλτι.


Ολα αυτά ουδόλως απασχολούσαν τους Βορειοϊρλανδούς οπαδούς, που κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου εμπνεύστηκαν και τραγούδησαν σύνθημα «Θα κερδίσουμε 2-1!». Τίποτα, βέβαια, δεν συνηγορούσε σ΄αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς οι Γερμανοί είχαν σε συντριπτικά ποσοστά την κατοχή της μπάλας και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες.

Η ευχή τους δεν έγινε πραγματικότητα, όμως οι πιθανότητες για πρόκριση στους «16» παραμένουν αυξημένες, αφού η Βόρεια Ιρλανδία έβαλε ήδη «από κάτω» την Αλβανία και χρειάζεται να περάσει ακόμα μία από τις ομάδες που θα καταταγούν τρίτες. Η κατάσταση, μάλιστα, ίσ��ς ξεκαθαρίσει σήμερα.


Να επισημάνουμε, επίσης, ότι το σημερινό αποτέλεσμα στέλνει την τρίτη του Β΄ ομίλου, Σλοβακία στους «16», καθώς οι τέσσερις βαθμοί αποδείχθηκαν υπεραρκετοί.


γερ111.jpg

Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)
Κάρτες: -

Οι συνθέσεις:

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ, Κόρι Έβανς (84΄ ΜακΓκίν), Στίβεν Ντέιβις, Γουόρντ (70΄ Ματζένις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (59΄ Λάφερτι).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Χεβέντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (69΄ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε, Γκόμεζ.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top