Με επιτυχία έγινε η τελική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δε'ιτε το αναλυτικό πρόγραμμα


Από νωρίς το πρωί ο κόσμος ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι επισκέπτες, άρχισε να συρρέει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν μικρούς μαθητές που ήθελαν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας από κοντά την τελική πρόβα της Αφής του Ολυμπιακού φωτός.

144722.jpg

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο γινόταν χωρίς προβλήματα και οι θεατές ακολουθούσαν τις οδηγίες που τους δίνονταν, ώστε να φθάσουν στα σημεία που είχαν καθοριστεί για την παρακολούθηση της τελική πρόβας.

144723.jpg

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου εισήλθε στον Ναό της Ήρας, ακολουθούμενη από τις Ιέρειες. Αμέσως μετά, η Πρωθιέρεια έθεσε τη δάδα στο ειδικό κάτοπτρο και άναψε τη Φλόγα, υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών.

144727.jpg

Στην συνέχεια η Πρωθιέρεια με τις Ιέρειες κατευθύνθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο ακολουθούμενες από τους χιλιάδες θεατές, όπου και έλαβε χώρα το τελετουργικό του χορού.

Παρόντες στην πρόβα ήταν ο πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Βραζιλιάνος λαμπαδηδρόμος και πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο κ.ά.

144728.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία ��ίχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο έξω, όσο και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η πρόσβαση στον χώρο της τελετής ήταν ελεύθερη για το κοινό, δεκάδες αστυνομικοί επόπτευαν διακριτικά, αλλά αυστηρά, όλη την περιοχή. Μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επόπτευε τα μέτρα ασφαλείας.

Η τελική πρόβα της τελετής Αφής καλύφθηκε από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι απεσταλμένοι των οποίων κάλυψαν το γεγονός από ειδικό σημείο, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

144729.jpg


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Τελετής Αφής:

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

12:00 - Έναρξη Τελετής - Σχηματισμός Ολυμπιακών κύκλων
12:07 - Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Βραζιλίας – Έπαρση Σημαίας Βραζιλίας
12:11 - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Ελλάδας – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας - Απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Τάκη Δόξα από τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου. - Χαιρετισμός Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθύμιου Κοτζά - Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016», κ. Carlos Nuzman - Χαιρετισμός Προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Thomas Bach
12:23 - Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Ι. Καπράλου
12.26 - Είσοδος επισήμων στο Ναό της Ήρας
12.32 - Τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας - Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο - Χορογραφία Ιερειών
12.50 - Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο - Αναχώρηση πρώτου Λαμπαδηδρόμου για το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν - Έναρξη Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

144730.jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top