Επίθεση Κοντονή κατά ΕΠΟ για τον ορισμό Δημητρόπουλου στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

«Χρειάζονται άμεσες και γενναίες αποφάσεις» δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού

Επίθεση εξαπέλυσε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κατά της διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ορισμό του διαιτητή Δημητρόπουλου (ο οποίος τελεί υπό δικαστική διερεύνηση σχετικά με εις βάρος του καταγγελίες) στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

«Είναι ιδιαιτέρως θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι επί μονίμου βάσεως ζητείται από αθλητικές συλλογικότητες να παρέμβει ενεργά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαιτησία και τη διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Αυτό σημαίνει ότι οι πάντες έχουν κατανοήσει πλέον ότι η Κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία και τη μόνη ελπίδα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και κάθαρσης, που αποτελεί αίτημα όλων των υγιών φιλάθλων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Κατηγορεί ακόμη για «αδιαφανές και προβληματικό καθεστώς» την Ομοσπονδία, την οποία επικρίνει και για τη στάση της σχετικά με τις επιχορηγήσεις, ενώ προτρέπει τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό που έχουν ανοικτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη, να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, όσο οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν.


ΕΠΟ: Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του

Σε απάντησή της η ΕΠΟ καλεί τον κ. Κοντονή να ασχολείται με τα καθήκοντά του και όχι με την Ομοσπονδία και την διαιτησία, επισημαίνοντας ότι «το ποιοι δεν μπορούν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το αποφασίζει η δικαστική εξουσία».

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Χαιρετίζουμε το πρώτο αμυδρό δείγμα ενδιαφέροντος του κ. Υφυπουργού για το ερασιτεχ��ικό ποδόσφαιρο μετά από ένα σχεδόν χρόνο θητείας του. Η αναλογία 20 ευρώ ανά ερασιτεχνικό σωματείο, δεν αλλάζει, όμως, όσες ανακοινώσεις και αν εκδοθούν.

Επίσης, η επιθυμία πολιτικών και παραγοντικών κύκλων να ελέγξουν το ποδόσφαιρο χωρίς να προσφέρουν σε αυτό ούτε ευρώ δεν θα ευοδωθεί όσες ανακοινώσεις και να εκδοθούν.

Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Υφυπουργό εν όψει μελλοντικών ανακοινώσεων, ότι η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί υποδειγματικά, όπως αναφέρει, χάρη στην εκλογή τακτικών δικαστών από την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οφείλουμε, επίσης, να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα, όπου ισχύει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας και η διάκριση των εξουσιών, το ποιοι δεν μπορούν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το αποφασίζει η δικαστική εξουσία. Σε όσους λοιπόν έχει απαγορεύσει η Δικαιοσύνη την ενασχόληση, δεν ασχολούνται. Όσοι ασχολούνται, ασχολούνται νομίμως.

Οφείλουμε ακόμη, να ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει περάσει περισσότερους ελέγχους, από όσους μπορεί να φανταστεί ο κ. Υφυπουργός, από την περίοδο που ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξη της. Και όλοι βγήκαν καθαροί.

Καταληκτικά, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Υφυπουργό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ευτυχώς δεν έχει ανάγκη από καμιά κρατική χρηματοδότηση.

Χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα και τα διανέμει με δικαιοσύνη. Βάση του σχεδιασμού της διοίκησης της ΕΠΟ, ο οποίος τηρείται , σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς των πολιτικών, αυτά τα έσοδα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με γνώμονα το όφελος του αθλήματος, δεν δέχονται υποδείξεις για το πώς να ασκούν τα καθήκοντά τους. Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του και ας αφήσει τους υπολοίπους να κάνουν τη δική τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top