Ρότζερ Φέντερερ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας στον κόσμο

Δείτε τη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό forbes

Ρότζερ Φέντερερ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας στον κόσμο
Για 9η συνεχόμενη χρονιά, ο Ρότζερ Φέντερερ οδηγεί την κούρσα με τους πιο ακριβοπληρωμένους τενίστες. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του περιοδικού “Forbes” μέσα σε μια χρονιά ο τραπεζικός του λογαριασμός αυξήθηκε κατά 67 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 5η θέση της λίστας με όλους τους αθλητές ο Ελβετός, σημαντική πτώση για Ναδάλ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραμένει μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας στον κόσμο, ξεπερνώντας κατά πολύ τους υπόλοιπους συναδέλφους του όσον αφορά τα ετήσια εισοδήματα.

Τα περισσότερα από τα 67 εκατ. δολάρια που έβγαλε μέσα στον τελευταίο χρόνο (Ιούνιος 2014-Ιούνιος 2015), προέρχονται από χορηγούς και διαφημίσεις ενώ λίγα αφορούν τα χρηματικά έπαθλα από τα τουρνουά που πήρε μέρος.

Αυτό το ποσό, τοποθετεί στην 5η θέση τον Φέντερερ, ανάμεσα σε όλους τους αθλητές, πίσω μόνο απ'τους Μειγουέδερ, Πακιάο, Μέσι και Ρονάλντο.Όσον αφορά τους τενίστες, στη 2η θέση βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς με έσοδα 48,2εκ. δολαρίων που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον Σέρβο.

Στην 3η θέση ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει πτώση στα έσοδα. Ο 29χρονος Ισπανός μέσα σε έναν χρόνο έβγαλε 32.5 εκατ. δολάρια.

Όπως ήταν λογικό, Φλόιντ Μέϊγουέδερ και Μάνι Πακιάο, οι δύο αθλητές του μποξ που έσπασαν τα ταμεία στην πρόσφατη αναμέτρησή τους στο Λας Βέγκας, βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τον 38χρονο αμερικανό μποξέρ να βγάζε μέσα σε ένα χρόνο το αστρονομικό ποσό των 300 εκ. ενώ ακολουθεί ο 36χρονος Φιλιππινέζος με 150 εκατ. δολάρια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top