Στο Προεδρικό Μέγαρο οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εν��ργανης Γυμναστικής

Τα συγχαρητήρια και η συγνώμη του κ. Παυλόπουλου

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη, τα μέλη της αποστολής της Ενόργανης Γυμναστικής, που διακρίθηκαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έγινε στο Μονπελιέ της Γαλλίας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που έλαβαν.

π1.jpg
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «αισθανόμαστε υπερήφανοι, είναι αλήθεια, γιατί ιδίως σε αυτές τις ώρες, ο Τόπος έχει ανάγκη να δείξει και προς τα έξω, ποιος είναι πραγματικά».

π22.jpg

Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «συνηθίζουμε να αναγνωρίζουμε στους αθλητές μας ιδίως, αυτό που τους ανήκει όταν είναι στην κορυφή. Ξεχνάμε, όμως, πολλές φορές- και αυτό είναι μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους μου από την πλευρά της Πολιτείας- ότι εσείς ώσπου να φθάσετε εκεί, κάνετε έναν μεγάλο αγώνα. Στον οποίον η Πολιτεία πολλές φορές είναι απούσα».

Και πρόσθεσε: «η Πολιτεία ξεχνάει ότι στον αθλητισμό ο άνθρωπος δίνει τα πάντα, αλλά έχει και μια ζωή στη συνέχεια. Τον καιρό που εσείς αθλείσθε, άλλοι νέοι άνθρωποι -και καλά κάνουν-ετοιμάζονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτό δεν επιτρέπεται να μην το λαμβάνουμε υπ΄όψιν, όταν πλέον αφού δεν μπορείτε να συμβάλετε στο πλαίσιο του αθλητισμού, πρέπει να έχετε την ζωή που σας αξίζει».

π3.jpg
Κλείνοντας δήλωσε: «Αυτή την συγγνώμη θέλω να την εκφράσω δημόσια. Προσθέτω δ�� ότι ελπίζω πως αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει. Γι΄αυτό είμαστε εδώ με τον υπουργό. Ελπίζω πραγματικά στο μέλλον να μπορούμε να σας λέμε συγχαρητήρια όχι μόνο γι΄αυτό που κάνετε τώρα, αλλά και για την πορεία της ζωής σας στη συνέχεια. Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ, να είναι ο Θεός μαζί σας και να αγωνίζεσθε για να δίνετε το δικό σας παράδειγμα».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο τ��ς Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιο Βασιλειάδη, σημείωσε ότι η Ομοσπονδία έχει τιμήσει και τη χώρα και το άθλημα και την ελληνική νεολαία δια των πρωταθλητών και αγωνιζόμενων αθλητών.

π4.jpg
«Θα ήθελα να σας πω ότι το χαρακτηριστικό της Ομοσπονδίας είναι ότι μας φέρνει διακρίσεις και μετάλλια, αλλά είναι μια νοικοκυρεμένη Ομοσπονδία, η οποία δικαιούται τη συμπαράσταση όλων μας» δήλωσε ο κ.Κοντονής.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «αυτές οι στιγμές μας δυναμώνουν κύριε Πρόεδρε» και πρόσθεσε: «σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, διότι α��τό επιβάλλει το δικό μας καθήκον και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να δικαιώσουμε ακόμη μια φορά τη χώρα και εσάς και των υπολοίπων που μας βοηθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top