ΣΟΚ: κινδυνεύει να μείνει παράλυτος ο θρύλος της κολύμβησης Ian Thorpe

Από τα ρεκόρ και τα μετάλλια... στον αλκοολισμό και την κατάθλιψη

ΣΟΚ: κινδυνεύει να μείνει παράλυτος ο θρύλος της κολύμβησης Ian Thorpe

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να ξαναχρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι βρίσκεται ο Ian Thorpe, που νοσηλεύεται την Εντατική νοσοκομείου του Σίδνεϊ, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού και κατάθλιψης!

Ο πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης -που εντυπωσίασε επί σειρά ετών στις πισίνες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο- αντιμετωπίζει μια σοβαρή μόλυνση που μπορεί να τον αφήσει παράλυτο.

thorpe1.jpg

Η μόλυνση προκλήθηκε μετά από μια επίπονη εγχείρηση που έκανε στην μέση του, σε νοσοκομείο της Ελβετίας, τη χώρα όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Από την λάμψη του αθλητισμού, στο σκοτάδι του αλκοόλ

Ο 31χρονος Αυστραλός άσσος της κολύμβησης, που έγινε παγκοσμίως γνωστός με το παρατσούκλι «η τορπίλη», σταμάτησε τον πρωταθλητισμό σε ηλικία 24 ετών, οπότε και άρχισαν τα προβλήματα.

Οι διακρίσεις και τα ρεκόρ έμειναν πίσω και ο Thorpe άρχισε ν�� ζει «βυθισμένος» στο αλκοόλ και την κατάθλιψη. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πατέρας του αποκάλυψε ότι τον ανάγκασε να εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης από τα ισχυρά φάρμακα που έπαιρνε, τόσο για την κατάθλιψη, όσο και για τον τραυματισμό του στον ώμο.

thorpe_athens.jpg

Ο ίδιος είχε σοκάρει τους πάντες με όσα αποκάλυψε μέσω της αυτοβιογραφίας του, στην οποία ανέφερε ότι την περίοδο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε τάσεις αυτοκτονίας!

«Αν δεν έπινα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν συνέβαινε κάθε βράδυ, βέβαια, αλλά υπήρξαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις την περίοδο 2002 - 2004, όταν προετοιμαζόμουν για να υπερασπιστώ στην Αθήνα τους τίτλους που είχα κατακτήσει. Σκέφτηκα μέρη και τρόπους για να αυτοκτονήσω, αλλά πάντα άλλαζα γνώμη, κατανοώντας πόσο γελοίο θα ήταν. Ήμουν πάντοτε μόνος και μέσα σε μία ομίχλη ντροπής. Ήταν σαν ένα βάρος που με βύθιζε», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Thorpe και, φαίνεται, πως τελικά το βάρος τον βύθισε…

thorpe2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top