Ανδρέας Κιλιγκαρίδης: Διεγνώσθη με λευχαιμία στην Πολωνία και με ίωση στην Ελλάδα!

Μάχεται για τη ζωή του ο 37χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Ανδρέας Κιλιγκαρίδης: Διεγνώσθη με λευχαιμία στην Πολωνία και με ίωση στην Ελλάδα!

​Εξακολουθεί να είναι κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για την υγεία του 37χρονου Παγκόσμιου Πρωταθλητή του κανοέ καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, αφού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πολωνίας, με τους γιατρούς εκεί να έχουν διαγνώσει σοβαρή ασθένεια στο αίμα, συγκεκριμένα οξεία λευχαιμία. Το περίεργο είναι ότι στις εξετάσεις που έκανε στην Ελλάδα, προκειμένου να αγωνιστεί, είχε διαπιστωθεί μόνο μια απλή ίωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, βρισκόταν στην πόλη Μπίντγκος της Πολωνίας, όπου θα λάμβανε μέρος σε αγώνες του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουνίου, βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε από τον Πολωνό προπονητή του κι αμέσως ο Πολωνός τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, μεσολάβησε για τη μεταφορά του σε τοπικό νοσοκομείο. Στο πλευρό του βρίσκεται από χθες το βράδυ και η σύζυγος του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, συγκλονισμένος δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν αναχωρήσει για την Πολωνία. Είχε δέκατα και οι γιατροί του είπαν... πήγαινε! Είναι όλα καλά! Περιορίστηκαν στα επιφανειακά. Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μια ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν δυστυχώς λόγο για οξεία λευχαιμία, κάτι που δεν μπορώ πάντως να πω με σιγουριά αυτήν τη στιγμή. Αρχικά ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα προερχόταν από τον εγκέφαλο του αθλητή, όπου είχε διαπιστωθεί πως υπάρχει συσσωρευμένο υγρό. Τώρα, δυστυχώς, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι πιο σοβαρή. Έχουμε κινητοποιήσει το προξενείο μας στη Βαρσοβία, έχουμε μιλήσει και με πολλούς άλλους γιατρούς. Συγκαλέσαμε επιστημονικό συμβούλιο στην Πολωνία, με δική μας πρωτοβουλία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top