Σαρρής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της άρσης του ισόβιου αποκλεισμού από τις εθνικές για τον Κατίδη

«Η μετάνοια θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη και τότε θα την κρίνουμε»

Σαρρής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της άρσης του ισόβιου αποκλεισμού από τις εθνικές για τον Κατίδη
​Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με αφορμή την ποινή αποκλεισμού στον Γιώργο Κατίδη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της άρσης στον ισόβιο αποκλεισμό που του επιβλήθηκε για όλες τις Εθνικές ομάδες.
«Την ενέργεια του Κατίδη την είδαμε όλοι. Ήταν μια ναζιστική χειρονομία. Δεν ήταν μια απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Ήταν και αρχηγός της Εθνικής Νέων. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση.
Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι πειθαρχική ποινή. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες. Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μια εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Europa League».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο άρσης ή μείωσης της τιμωρίας στον Κατίδη, ο ίδιος υποστήριξε: «Εμείς κρίναμε την πράξη κι όχι την ελαφρότητα. Η μετάνοια θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη και τότε θα την κρίνουμε. Ακόμη κι από αυτή την ιστορία μπορούν να βγουν κάποια θετικά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά κι εμείς σαν ομοσπονδία όπως και οι ομάδες, σε ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί».

Σχετικά με τον αν υπάρχει ανησυχία για την εμφάνιση ακροδεξιών στοιχείων σε αγώνες της Εθνικής, ο ίδιος δηλώνει: «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα προσέχουμε πού δίνουμε τα εισιτήρια και η ασφάλεια του γηπέδου θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top