Από δολοφόνος και βομβιστής, έγινε... Παραολυμπιονίκης

Η απίστευτη ιστορία αθλητή που από την φυλακή βρέθηκε στην πισίνα

Στις πισίνες των Παραολυμπιακών Αγώνων αντί στη… φυλακή βρίσκεται πλέον ένας τρομοκράτης, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο Λονδίνο!

Ο λόγος για τον Sebastian Rodriguez Veloso, έναν 55χρονο από την Ισπανία, που το 1984 καταδικάστηκε σε 84 χρόνια κάθειρξης για την δολοφονία ενός επιχειρηματία και συμμετοχή σε αρκετές βομβιστικές επιθέσεις με την οργάνωση «Grapo».

Ο Veloso εξέτισε μέρος της ποινής του, κατά την διάρκεια της οποίας έκανε απεργία πείνας για 432 ημέρες, ενώ κατάφερε να επιβιώσει χάρη στους φύλακες που τον τάιζαν με το ζόρι.

Αν και θα έβγαινε από την φυλακή το 2069 (!), ο 55χρονος Παραολυμπιονίκης αποφυλακίστηκε το 1996 και «το έριξε» στις βουτιές, έχοντας κατακτήσει 13 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, της Αθήνας και του Πεκίνου.

Πατέρας μιας 19χρονης κόρης, ο Veloso -που πήρε χάρη από την ισπανική κυβέρνηση το 2007- τονίζει πως θέλει να ξεχάσει το σκοτεινό παρελθόν του: «όσα έγιναν δεν μπορούν να διαγραφούν, όμως έμαθα πολλά και θέλω ο κόσμος να με θυμάται για τις επιτυχίες μου ως αθλητή κι όχι για το παρελθόν μου», δηλώνει.

Δείτε φωτογραφίες του Veloso από τους Αγώνες του Λονδίνου και στο βίντεο παλιότερη συνέντευξή του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top