Αφαιρούν το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας 2004 από τον ποδηλάτη Τάιλερ Χάμιλτον!

Ντοπαριζόταν με μεταγγίσεις αίματος!

Αφαιρούν το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας 2004 από τον ποδηλάτη Τάιλερ Χάμιλτον!

​Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ),σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει αύριο στην αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου του διάσημου ποδηλάτη Τάιλερ Χάμιλτον, που είχε αγωνιστεί στην ατομική χρονομέτρηση στην ποδηλασία δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η τελική ετυμηγορία της πειθαρχικής επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί αύριο, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη φορά, που ο διάσημος πρωταθλητής εντοπίστηκε με ουσία φαρμακοδιέγερσης.

Αρχικά είχε επιτραπεί στον Αμερικανό ποδηλάτη να διατηρήσει το μετάλλιο που κατέκτησε στην Αθήνα, αν και είχε διαπιστωθεί πως είχε προχωρήσει στην παράνομη μέθοδο μετάγγισης αίματος. Στον ποδηλατικό γύρο της Ισπανίας, έναν χρόνο αργότερα, εντοπίστηκε να έχει κάνει πάλι μετάγγιση αίματος και τότε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε ισχυριστεί πως η συγκεκριμένη αναβολική ουσία που έβρισκαν στο αίμα του, σχετιζόταν με τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε λόγω κατάθλιψης.

Τελικά, πριν από έναν χρόνο, ο ίδιος ο Χάμιλτον παραδέχτηκε μετά από άρνηση ετών σε μια εκπομπή του CBS, ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατά την διάρκεια της καριέρας του.
Όταν επισημοποιηθεί η απόφαση αφαίρεσης του μεταλλίου του από τη ΔΟΕ, το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας θα καταλήξει στον «ασημένιο» πριν οκτώ χρόνια, Βιάτσεσλαβ Εκίμοφ, από τη Ρωσία (57:50:58), ενώ ο τότε «χάλκινος» Αμερικανός Μπόμπι Γιούλιχ (57:58:19) θα χρισθεί «αργυρός» και ο 4ος της Αθήνας, Μάικλ Ρότζερς, από την Αυστραλία θα γίνει κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top