Γιατί αυξήθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων

Αναμονή μετά τις αλλαγές στις τιμές σύμφωνα με τα νέα μέτρα

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις των καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάιο. Αυτή εντοπίζεται στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της λήξης της απόσυρσης την 31/5/2016 (με ορισμένα αποθέματα να υπάρχουν ακόμη) ,στην εσπευσμένη διάθεση αυτοκινήτων, καθώς προβλέφθηκαν σωστά οι καθυστερήσεις στα τελωνεία από την 1η Ιουνίου εξαιτίας του νέου, εν πολλοίς ευνοϊκότερου, φορολογικού καθεστώτος αλλά και στις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτοκινήτων προς ενοικίαση.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάιο 2016 υπήρξαν αυξημένες κατά +48,7%, ως προς το μήνα Μάιο 2015.Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +12,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Όμως η αγορά του αυτοκινήτου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2016 εξακολουθεί να είναι πεσμένη σε ποσοστό 69,2% του μέσου όρου προ κρίσης.

Bαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top