Αντιδράσεις από τη ΝΔ για τη διήμερη άδεια Κουφοντίνα - Τι απαντά το Μαξίμου

Οργή από Μητσοτάκη - Μπακογιάννη κι άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Τι λέει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας - Νέα ενημέρωση: 13.23

Τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η είδηση ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας της 17Ν, αναμένεται να λάβει διήμερη άδεια από τις φυλακές το πρωί της Πέμπτης. 

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τετάρτης, οι πληροφορίες ήθελαν να έγινε δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα, από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής. Ο καταδικασθείς βρίσκεται στη φυλακή από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι  η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών και πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.

Οι αντιδράσεις

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μπακογιάννη: Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;

«Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον σταθμό Action 24 και πρόσθεσε: «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;». «Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη;», κατέληξε.

Αργότερα, μιλώντας στον Σκάι, η κα Μπακογιάννη είπε «όσα χρόνια κι αν περάσουν, δύσκολο το να βλέπεις τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον δικό σου άνθρωπο και να του φωνάζουν έξω επιτροπή υποδοχής "λευτεριά στον Κουφοντίνα"».

«Σας λέω ευθέως ότι η κυβέρνηση αυτή αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης επειδή έχει υπερφορολογήσει τον ελληνικό λαό και το δίνει με την ανοχή της στη βία» πρόσθεσε.

Βορίδης: Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια

«Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο» έγραψε ο Μάκης Βοριδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ασχολίαστο

«Ασχολίαστο» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για την 48ωρη άδεια.

Λιάνα Κανέλλη

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας και πάλι στο Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

Μαξίμου: Ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών.

"Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα" υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας: «Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται»

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, κινείται η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέσω ανακοίνωσής της, στην οποία περιγράφει τη θέση της για το θέμα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω” παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια, την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδεια του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top