Γιατί δεν έγινε η συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Τσίπρα

Συναντήθηκε τελικά με τον Δραγασάκη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

Στη συνάντηση που είχε προγραμματισθεί στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν έγινε, του Αντιπροέδρου  της τουρκικής κυβέρνησης  Χακάν  Τσαβούσογλου  - ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη «ιδιωτική» επίσκεψη  στη χώρα μας -   με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε ο Γιώργος Βλαβιανός, στο μεσημβρινό δελτίο του Star με τη Πόπη Τσαπανίδου.    

Το Μαξίμου δεν ανακοίνωσε κάτι για την αλλαγή, αλλά ούτως ή άλλως, από πλευράς πρωτοκόλλου προβλέπεται ότι έπρεπε να συναντήσει τον ομόλογό του,  ο οποίος εν προκειμένω είναι ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Στην Αθήνα χθες είχε συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως  ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης  πραγματοποίησε  την επίσκεψή του την ώρα που στο Αιγαίο τουρκικά μαχητικά προέβαιναν σε μπαράζ παραβιάσεων του FIR Αθηνών. 

Ο γεννημένος στη Θράκη Τσαβούσογλου έφθασε χθες μέσω Αλεξανδρoύπολης στην Κομοτηνή.

Το πρόγραμμά του προβλέπει περιήγηση στην Κομοτηνή , την Ξάνθη και οικισμούς της περιοχής όπως τον Εχίνο και τα Δειλινά.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου μίλησε και πάλι για «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης»  η οποία όπως τόνισε δίνει αγώνα επιβίωσης.

Επίσης είπε ότι με τους Έλληνες αξιωματούχους συζήτησε και για την επίσημη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν που προσδιορίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου και η οποία θα είναι η πρώτη μετά από 65 χρόνια. Ο τελευταίος  πρόεδρος της Τουρκίας που είχε έρθει επισήμως στην Αθήνα, ήταν ο Τζελάλ Μπαγιάρ το 1952.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top