Είδε Γαβρόγλου και Αχτσιόγλου ο Τσίπρας - Εξελίξεις στην Παιδεία και τα Εργασιακά

Συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη ο πρωθυπουργός

Είδε Γαβρόγλου και Αχτσιόγλου ο Τσίπρας

Διαδοχικές συναντήσεις είχε το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και με τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ.Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ η κυρία Αχτσιόγλου, ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:

- Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση.

- Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.

- Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Πηγές του Μαξίμου, επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Κώστα Γαβρόγλου, για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και αναλυτικά για τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι  «είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου. Από από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα».

Παράλληλα, οι κ.κ. Τσίπρας και Γαβρόγλου συζήτησαν για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων. Το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top