Κ.Μακρή: Νέα μέτρα και κλείσιμο της στρόφιγγας για το Δημόσιο μαρτυρά η επιστολή στο ΔΝΤ

"Στις 20 Ιουλίου θα βγει η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ" επισημαίνει η δημοσιογράφος

Η πιθανότητα λήψης και νέων μέτρων, καθώς και η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων στο Δημόσιο είναι τα δύο καινούργια στοιχεία της επιστολής στο ΔΝΤ.

Το περιεχόμενό της αποκωδικοποίησε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, η οποία εξήγησε ότι: «Με την τελευταία συμφωνία ουσιαστικά,  έχουμε δώσει τα κλειδιά στο ΔΝΤ. Δηλαδή θα ηγείται της τρόικας, -δεν θα είναι πια η Κομισιόν-, και χωρίς να βάζει ούτε ένα ευρώ θα παίρνει όλες τις αποφάσεις. (Το καλοκαίρι του 2018 θα βάλει, αν βάλει χρήματα)».

Τι μάθαμε σήμερα από την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης:

- Ο Τόμσεν που έχει τον πρώτο ρόλο θα αποφασίσει τον Οκτώβριο αν χρειάζονται νέα μέτρα για το 2018 (θα εξετάσει να βγαίνει το πλεόνασμα του 3,5%. Αν δεν βγαίνει, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε όπως είπε, να πάρει διορθωτικά μέτρα.

- Προσλήψεις στο δημόσιο. Η επιστολή μιλά για μείωση του αριθμού των συμβασιούχων. Οι πληροφορίες της Κάτιας Μακρή από την Ουάσινγκτον λένε πως ο Τόμσεν θεωρεί ότι είναι πολύ γενναιόδωρος ο κανόνας 1 προς 4, -δηλαδή 4 φεύγουν από το δημόσιο και 1 μπαίνει – και ζητά να επιστρέψουμε στο 1 προς 5 ή στο 1 προς 6.

Για το πράσινο φως από τη διαδικασία εξόδου υπερβολικού ελείμματος

Η Κάτια Μακρή επεσήμανε πως «αυτή είναι η βοήθεια της Κομισιόν, η βοήθεια της Γερμανίας. Θέλουν και οι δύο να παρουσιάσουν ένα ελληνικό success story. Tώρα είναι τόσο εύκολο να βγούμε στις αγορές; Θα το δούμε. Ή την επόμενη εβδομάδα… ή αν δεν το δείτε μέχρι τις 20 του μηνός, μετά πάμε για αρχές του 2018».

«Στις 20 Ιουλίου θα βγει η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ. Όλα συντείνουν ότι το ΔΝΤ θα πει ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος. Άρα ή θα τους προλάβουμε μέχρι τότε, ή οι αγορές θα ανεβάσουν πολύ τα επιτόκια και δεν θα τα καταφέρουμε. Οι Βρυξέλλες πιέζουν, η κυβέρνηση το σκέφτεται και ο Στουρνάρας τους λέει μην το κάνετε βιαστικά και πρόωρα, γιατί αν μετά ξεφύγουν τα επιτόκια, θα είναι δώρον άδωρο» κατέληξε η δημοσιογράφος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top