Η Κομισιόν αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, τα επόμενα έτη, κατά τη δημοσίευση των εαρινών προβλέψεών της, για τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος επί των οικονομικών, Άννικα Μπράιτχαρντ, κληθείσα να σχολιάσει τις οικονομικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι προβλέψεις που θα ανακοινωθούν τον Μάιο, θα περιέχουν μεταξύ άλλων και ευρήματα από την αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Συγκεκριμένα,  η Άνικα Μπράιτχαρντ δήλωσε ότι "πρόσφατοι παράγοντες καταδεικνύουν πως η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη από τις προηγούμενες προβλέψεις δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατούσε μέχρι πρόσφατα για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Η ευαισθησία της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, και σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζουμε την συμφωνία του Eurogroup  νωρίτερα αυτό το μήνα", 

 

Tags: