Πυρά Δένδια κατά Κατρούγκαλου στη Βουλή για τα όσα είπε για τις επισκέψεις Τούρκων στην Θράκη

«Στη Θράκη δεν ζουν Τούρκοι μετανάστες αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι υπήκοοι» τόνισε

Την πρόσφατη  δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου ότι είναι ευπρόσδεκτοι στη Θράκη Tούρκοι επίσημοι, σχολίασε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ  Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του  σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, στην συζήτηση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Δεν υφίσταται οποιαδήποτε ομοιότητα μεταξύ του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί με την Ολλανδία και της Θράκης» τόνισε ο κ. Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «στη Θράκη δεν ζουν Τούρκοι μετανάστες αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι υπήκοοι».  

Όπως ακόμη ανέφερε ο κ. Δένδιας, προκαλείται διάσπαση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και η εντύπωση ότι οι δηλώσεις ενός Έλληνα υπουργού είναι υποστηρικτικές της Τουρκίας. 

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι στην Τουρκία υπάρχει βάρβαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισήμανε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος συμπλήρωσε:  

«Η αξιοποίηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι στην Ευρώπη για την υπεράσπιση  από Τούρκους υπουργούς ενός "καισαρικού" συντάγματος, μόνον ελληνική αντίδραση θα έπρεπε να εγείρει».   

Σε δήλωσή του σήμερα το βράδυ πάντως (1,5 ημέρα μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις…)  ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για  «ανύπαρκτες δηλώσεις του περί δήθεν προσκλήσεων σε προεκλογικές τούρκικες συγκεντρώσεις και για ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ» και κατηγόρησε τη ΝΔ για την κριτική που του ασκήθηκε.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top