Παππάς: «Και αυτή η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα»!

«Τραβηγμένο από τα μαλλιά» το σενάριο διαφωνίας του Τσακαλώτου υποστήριξε

Παππάς: «Και αυτή  η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα»!

«Στη βάση των οικονομικών δεδομένων και με πίστη στις δυνάμεις μας αισιοδοξούμε ότι θα κλείσει και αυτή η αξιολόγηση, όπως και οι προηγούμενες, χωρίς νέα μέτρα» δήλωσε  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Όπως ανέφερε,  η κυβέρνηση επιθυμεί «την εφαρμογή μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα την ανάκαμψη της οικονομίας» επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να υπονομευτεί αυτή η πορεία: «Να βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις για να καθυστερούμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκ μέρους των εταίρων ή να παίρνουμε νέα υφεσιακά μέτρα από τώρα. Αυτά είναι δύο ενδεχόμενα που πρέπει να αποφύγουμε και έχουμε πάρα πολύ ισχυρά».

Σε ερώτημα για τη μείωση του αφορολόγητου ειδικότερα, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο σε καμία των περιπτώσεων γιατί θα είναι αρνητική εξέλιξη».

Σε αυτή τη συγκυρία πρόσθεσε, αναγκαία είναι η σύσταση ενός μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Δυστυχώς όμως, υποστήριξε, «από την ΝΔ που έχει επενδύσει στην καταστροφή, δεν έχουμε τη στάση αυτή. Ποια η θέση της ΝΔ στη θέση των ακραίων κύκλων των δανειστών που ζητούν νέα μέτρα;».

Ερωτηθείς για το σενάριο διαφωνιών του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έδωσε την εξής, χαρακτηριστική απάντηση: «Όχι απλώς τραβηγμένο, αλλά παρα-τραβηγμένο από τα μαλλιά είναι να θεωρεί κανείς ότι επειδή δεν πήρε το λόγο χθες ο υπουργός Οικονομικών, ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικών διαφωνιών. Σε αυτήν την ιστορία είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ενωμένοι και θα δώσουμε άλλη μια φορά τη μάχη για τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Ευχήθηκε επίσης «καλή τύχη» σε αυτούς που βλέπουν τις δημοσκοπήσεις, «το ίδιο έκαναν και στο δημοψήφισμα και τις προηγούμενες εκλογές και έμειναν με τις ...δημοσκοπήσεις στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top