Woody Allen: Θλίβομαι για τον Weinstein και την «τραγική κατάσταση» των γυναικών που έπεσαν θύματα

Τι είπε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο BBC

Ο Woody Allen «θλίβεται» για τον παραγωγό Weinstein

Ο Woody Allen δήλωσε  ότι «θλίβεται» για τον Harvey Weinstein, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς αλλά και για σεξουαλική παρενόχληση. Χαρακτήρισε επίσης «τραγική» την κατάσταση των γυναικών που έπεσαν θύματα του Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού.

Διαβάστε επίσης: Ο μεγιστάνας παραγωγός που κατηγορείται για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και εκφοβισμούς

«Όλη η υπόθεση του Harvey Weinstein είναι θλιβερή για όλον τον κόσμο», τόνισε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC. «Είναι τραγική για τις καημένες τις γυναίκες που εμπλέκονται, αλλά και λυπηρή για τον Harvey, η ζωή του οποίου συγκλονίστηκε τόσο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν νικητές σε κάτι τέτοιο, είναι απλώς πολύ, πολύ θλιβερό και τραγικό για τις καημένες τις γυναίκες που τα βίωσαν όλα αυτά», είπε ο Woody Allen.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» μεγατόνων στην υπόθεση Weinstein: Jolie - Paltrow τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση

Ο σκηνοθέτης, είχε κατηγορηθεί τη δεκαετία του 1990 για σεξουαλική κακοποίηση της Dylan Farrow, της υιοθετημένης κόρης του, όταν ήταν μικρή. Ένας δικαστής των κοινωνικών υπηρεσιών έφτασε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορία, που διατυπώθηκε ενώ εξελισσόταν η δικαστική διαμάχη του με τη Mia Farrow για την επιμέλεια των παιδιών τους, δεν αποδείχτηκε. Όμως το 2015 η Dylan Farrow, σε ανοιχτή επιστολή της στην εφημερίδα New York Times, επανέλαβε εκ νέου τις κατηγορίες τις οποίες ο Woody Allen χαρακτήρισε «ψευδείς και επαίσχυντες».

Πέρσι, ο δημοσιογράφος Ronan Farrow, γιος του Woody Allen, κατήγγειλε με άρθρο του στο Hollywood Reporter τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης για το παρελθόν του πατέρα του.

Διαβάστε επίσης: Ήξερε (και κάλυπτε) ο Matt Damon όσα έκανε ο Harvey Weinstein;

Να επισημάνουμε πως ο Ronan Farrow είναι  ο συντάκτης ενός από τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New Yorker και αποκάλυψαν την υπόθεση Weinstein.

Ο Harvey Weinstein και ο Woody Allen έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, όμως ο σκηνοθέτης διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τα όσα καταγγέλονται για τον παραγωγό. «Ακούμε συνεχώς χιλιάδες φανταστικές φήμες. Ορισμένες αποδεικνύονται αληθινές και ορισμένες –αρκετές– είναι απλώς ιστορίες για την τάδε ή τον δείνα ηθοποιό» είπε.

Διαβάστε επίσης: Όλο το Hollywood γνώριζε το αμαρτωλό παρελθόν του Weinstein και σιωπούσε

Ο σκηνοθέτης προειδοποίησε επίσης ότι η υπόθεση μπορεί να δημιουργήσει ένα «κυνήγι μαγισσών». «Αν ο κάθε άνδρας που κλείνει το μάτι σε μια γυναίκα στο γραφείο του πρέπει ξαφνικά να καλεί τον δικηγόρο του για να τον υπερασπιστεί, ούτε αυτό είναι καλό επίσης. Είναι όμως αλήθεια ότι ελπίζουμε να βγει κάτι θετικό από όλο αυτό, αντί να είναι απλώς μια θλιβερή ή τραγική κατάσταση».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top