Μέι για Τραμπ: Έχει κάνει ορισμένα απαράδεκτα σχόλια για τις γυναίκες

Την Παρασκευή η συνάντησή τους – Μουδιασμένη η Ευρώπη

Για… Ουάσινγκτον ετοιμάζεται η Τερέζα Μέι, η οποία την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια, μάλιστα, σε συνέντευξή της τόνισε πως δεν θα διστάσει να του το πει, αν θεωρήσει ότι κάτι που είπε ή έχει πει είναι απαράδεκτο.

«Έχω ήδη πει ότι ορισμένα από τα σχόλια που έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τις γυναίκες είναι απαράδεκτα, για ορισμένα από αυτά και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η σημαντικότερη δήλωση που θα γίνει για τον ρόλο των γυναικών θα είναι το γεγονός ότι θα βρίσκομαι εκεί ως γυναίκα πρωθυπουργός».

Την ίδια ώρα, μουδιασμένη δείχνει να είναι ακόμη η Ευρώπη από την εκλογή του Τραμπ.

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, τόνισε στην Bild ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια περίοδο αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να εισέλθει σε μια «ταραγμένη περίοδο».

O Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η εκλογή Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε συντηρητική πολιτική όλο τον κόσμο.

Από την άλλη, ο Μπέπε Γκρίλο, αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, σε συνέντευξή του στη γαλλική Journal du Dimanche, ο Γκρίλο δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» και χαρακτήρισε «μετριοπαθή» τον Τραμπ.

Στην άνοδο του Τραμπ στην εξουσία αναφέρθηκε εκτενώς και ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα κήρυγμα εναντίον του λαϊκισμού και της αναζήτησης «σωτήρων».

«Φυσικά οι κρίσεις προκαλούν φόβους, ανησυχίες» είπε ο Ποντίφικας σε συνέντευξή του. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι σε καιρούς κρίσης να ψάχνουμε σωτήρες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για εμένα το τυπικό παράδειγμα του ευρωπαϊκού λαϊκισμού είναι το 1933 στη Γερμανία».

Ο πάπας πάντως συνέστησε να αποφεύγονται οι βιαστικές εκτιμήσεις για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Θα δούμε. Θα δούμε τι θα κάνει, και μετά θα το εκτιμήσουμε» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top