Στη Μάνη ένας από τους διασημότερους φούρνους παγκοσμίως

Η ιστορία του κρατάει σχεδόν δυο αιώνες

Ένας από  τους διασημότερους  φούρνους  παγκοσμίως βρίσκεται στη μαγευτική Μάνη .Η ιστορία του κρατάει σχεδόν δυο αιώνες. Η κάμερα του Star βρέθηκε στην περιοχή και συνάντησε τον γλυκύτατο «βασιλια του ψωμιού».

Καθώς περιπλανιέσαι στα γραφικά σοκάκια της Αρεόπολης η μυρωδιά του ψωμιού που μόλις έχει βγει από τον ξυλόφουρνο σε οδηγεί  στην ιστορική  πλατεία της Επανάσταση του 1821, κάπου εκεί στο βάθος ,πίσω από το στολισμένο πηγάδι κρύβεται το …ευωδιαστό μουσείο της Μάνης

Ακριβώς από πίσω μου βρίσκεται ένας από τους παλιότερους φούρνους της χώρας μας, έχει ιστορία 150 ετών .Μάλιστα το 2012 το ψωμί του είχε βραβευτεί ως το καλύτερο στην Ελλάδα.

Χωρίς μεράκι όμως τίποτα δεν πετυχαίνει και αυτό είναι το βασικό συστατικό του φούρνου της Μηλιάς που για τα λαχταριστά του λαλάγκια , τις Μανιάτικες τηγανίδες και το ψωμί του έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα στον διεθνή τύπο .

Πολιτικοί και διασημότητες από όλο τον κόσμο επισκέπτονταν τη Αρεόπολη για να γνωρίσουν την κυρία Μηλιά. Δυστυχώς πριν λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή και πλέον ο γιός της συνεχίζει το μυρωδάτο ταξίδι.

Φυσικά δε γίνεται να επισκεφθείτε τη Μάνη και μην δοκιμάσετε το παραδοσιακό έδεσμα.

Η πρόσκληση  για τον πιο γευστικό μεζέ δόθηκε και δεν γινόταν να αρνηθούμε. Τα καζάνια άνοιξαν και η γεύση μας έπεισε ότι το σύγκλινο με το φασκόμηλο είναι αναμφίβολα το πιο δυνατό  πιάτο της Μάνης.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top