Στην αντεπίθεση οι «Anonymous Greece»: Κυβερνοεπίθεση σε τουρκικά ΜΜΕ

Έβγαλαν εκτός λειτουργίας 12.987 σέρβερ και ρούτερ - Για πρώτη φορά οι Τούρκοι χάκερς εξηγούν για ποιό λόγο επιτέθηκαν στην Ελλάδα - Νέα ενημέρωση: 20:21

Μετά τα μαζικά «χτυπήματα» των προηγούμενων ημερών από Τούρκους χάκερς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, οι «Anonymous Greece» πέρασαν στην αντεπίθεση.

Tι έκαναν; Ετοίμασαν σφοδρή κυβερνοεπίθεση σε τουρκικά ΜΜΕ, «ρίχνοντας» τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες.

Οι «Anonymous Greece κατάφεραν να παραβιάσουν και να χρησιμοποιήσουν περίπου 13.000 τουρκικά router και σέρβερ για να ισοπεδώσουν για 12 ώρες το κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24TV.

Με μήνυμά τους στον ιστότοπο medium.com, οι «Anonymous Greece» αναφέρουν:

 

Anonymous Greece: Το κορυφαίο τουρκικό κανάλι Channel 24TV και 12.987 δρομολογητές της Cisco από την Τουρκία.

 

Χακαρίστηκαν 12.987 τουρκικά router και σέρβερ

Περισσότεροι από 12.987 τουρκικοί δρομολογητές και διακομιστές έχουν παραβιαστεί μέσω χάκινγκ. Όλα αυτά τα router και οι σέρβερ προέρχονται από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ISP Turk Telecom.

Ο λόγος που τα παραβιάσαμε είναι επειδή με όλους αυτούς τους server στην κατοχή μας, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε μια σημαντική επίθεση στη δική σας χώρα με τα δικά σας IP. Όλοι οι σέρβερ και τα router σας ανήκουν σε εμάς και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε επίθεση θέλουμε να ξεκινήσουμε.

Η επίθεση στο κορυφαίο τουρκικό κανάλι Channel 24 TV

Το δίκτυο και ο ιστότοπος της τουρκικής τηλεόρασης Channel 24 (www.yirmidort.tv) έχει δεχτεί τεράστια επίθεση στον κυβερνοχώρο τις τελευταίες 12 ώρες. Και μαντέψτε πού είναι το αστείο εδώ. Τα ριψοκίνδυνα τουρκικά router και σέρβερ επιτίθενται στο δικό σας τηλεοπτικό κανάλι.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΠΟΥ «ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ

 

Στον Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ μίλησαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι χάκερς που «έριξαν» το ΑΠΕ-ΜΠΕ και άλλα ελληνικά sites τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως είπαν, «είμαστε οι Cyber Warrior Akincilar. Είμαστε η μόνη αμυντική ομάδα του κυβερνοχώρου. Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα και πραγματοποιούμε τις επιθέσεις μας».

Για ποιο λόγο επιτέθηκαν στην Ελλάδα; «Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Ο λόγος είναι πως τα 8 μέλη του FETO που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσής μας στις κρατικές ιστοσελίδες» δήλωσαν.

Η ομάδα τους αποτελείται από «χιλιάδες άτομα. Με την ονομασία cyber warrior. Όμως η ομάδα hack είναι η Akincilar. Αυτοί είμαστε περίπου 15 άτομα. Μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως τον εγκέφαλο των cyber warrior».

Μάλιστα τόνισαν πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις «ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για τη FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της θα συνεχίσουμε κι εμείς τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες».

Όσο για το αν είναι εύκολο να «χακάρει» κανείς μια ιστοσελίδα;

«Υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μπούμε. Εξαρτάται από τις γνώσεις στους υπολογιστές από τον τρόπο που λειτουργούν οι ιστοσελίδες (γενικά) και από τον τρόπο που λειτουργούν στην πίσω πλευρά» εξήγησαν οι Τούρκοι χάκερς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top