Λαύριο: Τι λέει η μητέρα της 13χρονης που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ωδίνες τοκετού και γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι

«Το παιδάκι μου αγάπησε έναν 16χρονο και κλεφτήκανε»

Μπροστά σε μια ασυνήθιστη εικόνα βρέθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Λαυρίου όταν αντίκρισαν ένα ετοιμόγεννο 13χρονο κορίτσι.

Η ανήλικη οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας με ωδίνες τοκετού, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να της δίνουν τις πρώτες βοήθειες, πριν δώσουν εντολή να μεταφερθεί σε μαιευτήριο της Αθήνας.

«Ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικό το άκουσμα της ηλικίας. Το παιδί όταν ήρθα είχε λουφάξει, κυριολεκτικά, στην αγκαλιά της μαμάς του. αυτή ήταν και η διαφορά από την ενήλικη που θα έβλεπες να γεννάει. Η μητέρα της σε όλη τη διάρκεια ήταν αγκαλιά με το παιδί. Βέβαια μιλούσαν σε τουρκική διάλεκτο. Υπήρχε ένας πανικός. Ήταν αναμενόμενο λόγω ηλικίας», δήλωσε στο Star η Ηρώ Κρητικού, η μαία που την εξέτασε πρώτη κι έδωσε την εντολή να μεταφερθεί σε μαιευτήριο της Αθήνας.

Η όμορφη 13χρονη είναι μουσουλμάνα από την Ξάνθη. Εκεί ζει με τα τρία της αδέρφια και το «αγόρι» της... που είναι ο πατέρας του παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητρότητα στα 13: Τι επιπτώσεις έχει για ένα κορίτσι η εγκυμοσύνη σε αυτή την ηλικία

13χρονη μεταφέρθηκε με ωδίνες τοκετού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ

 

«Το παιδάκι μου αγάπησε έναν 16χρονο και κλεφτήκανε. Εγώ είμαι φτωχή γυναίκα, χήρα. Πουλάω λουλούδια για να ζήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου.  Για εμάς τους μουσουλμάνους δεν είναι σπάνιο οι γυναίκες να γεννούν σε μικρή ηλικία, αντιθέτως υπάρχουν κορίτσια που γεννούν και σε πιο μικρή ηλικία» δήλωσε η μητέρα της 13χρονης στο «Πρώτο Θέμα».

Η 13χρονη μεταφέρθηκε από το κέντρο υγείας του Λαυρίου στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα με ασθενοφόρο. Κατά την μεταφορά της, έσπασαν τα νερά. Λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα έφερε στον κόσμο το μωράκι της.

Ο γιατρός που ανέλαβε τη διακομιδή της στο μαιευτήριο, μίλησε στο Star:

«Ήταν αναμενόμενο να ήταν ταραγμένη. Δεν ήταν αναμενόμενο να εγκυμονεί σε αυτή την ηλικία. Ανήσυχη βέβαια, είχε μελανιάσει αλλά αυτό ήταν φυσιολογικό. Όλη η εμπειρία για μένα ήταν -οφείλω να ομολογήσω- σοκαριστική! Ετοιμαστήκαμε να την ξεγεννήσουμε στο ασθενοφόρο» δήλωσε ο εφημερεύων γιατρός, Θεολόγος Ζαγάλης.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο τοκετός σε τόσο νεαρή ηλικία είναι αρκετά επικίνδυνος κι αυτός γιατί ο οργανισμός βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο της παιδικής ηλικία στην εφηβεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top