Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Τι ανακοίνωσε η εταιρία που ανέλαβε την απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου - Νέα ενημέρωση: 3011/2017, 13:02

Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο είχε βυθιστεί στα ανοιχτά της Σαλαμίνας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο  όμιλος Σπανόπουλου «οι εργασίες ανέλκυσης ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς σήμερα 29 Νοεμβρίου (14:00) τοπική ώρα. Το ναυάγιο ανελκύσθηκε ασφαλώς και κατόπιν εντολής της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μεταφέρθηκε, παρουσία λιμενικών αρχών, προσωρινά σε πλησιέστερες εγκαταστάσεις ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητες επιθεωρήσεις».

«Aπό τις πρώτες ώρες, δόθηκε μια μάχη ώστε να αντιμετωπίσουμε με αμεσότητα και περιβαλλοντική συνείδηση τις συνέπειες του ναυαγίου στο θαλάσσιο, χερσαίο και παράκτιο περιβάλλον. Με την απομάκρυνση του πλοίου – ρυπαντή καταφέραμε να εξαλείψουμε το κίνδυνο που θα μπορούσε να προσβάλει σε μεγαλύτερο βαθμό το περιβάλλον. Ενώ, σε τελική ευθεία βρίσκεται το έργο της απορρύπανσης των ακτών και του σημείου βύθισης» τόνισε ο  συντονιστής της Επιχείρησης Ανέλκυσης και ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρίας, Μιχάλης Σπανόπουλος.

Το "Αγία Ζώνη ΙΙ" θα φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως, ενώ τόσο η πραγματογνωμοσύνη, όσο και οι επιθεωρήσεις θα γίνουν υπό την εποπτεία της 5ης ανακρίτριας Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το νέο εγχείρημα για την ανέλκυση ενός αναποδογυρισμένου και ημιβυθισμένου φορτηγού πλοίου στο λιμάνι Αστακού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top