Οι ήρωες της ΕΜΑΚ συγκλονίζουν και συγκινούν: «Βρήκα νεκρό τον συμμαθητή μου στη Μάνδρα»

Λυζίγουν όταν περιγράφουν αυτά που αντίκρισαν μετά τις φονικές πλημμύρες

Η κάμερα του Star και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος συνάντησαν τους ανθρώπους που είναι πάντα έτοιμοι να παλέψουν με τη μανία της φύσης, προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Είναι οι άνδρες της ΕΜΑΚ. Όμως ακόμα κι εκείνοι... λυγίζουν, όταν περιγράφουν όσα αντίκρυσαν στην ισοπεδωμένη Μάνδρα Αττικής.

Όπως θα δείτε και στο video, ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Φράγκος, με... σπασμένη φωνή, διηγείται την ιστορία της οδού Κοροπούλη, εκεί όπου αντίκτρυσε νεκρή μια γιαγιά , αλλά έσωσε την εγκυμονούσα εγγονή της:

 

«Στο ημι -ισόγειο ήταν μια κυρία η πεθαμένη, κοιμότανε, κάναμε ενέργειες, δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα, τη μεταφέραμε τη βγάλαμε έξω με ένα ειδικό σάκο που μας παρέχει η υπηρεσία και αφού τη μεταφέραμε από τα στενά, όπου δεν μπορούσε ούτε το άρμα της ΕΜΑΚ να πάει, τη μεταφέραμε περίπου 300 μέτρα στην κεντρική πλατεία όπου ήρθε το ΕΚΑΒ και την παρέλαβε. Μετά ξαναγύρισα εγώ  και πήρα την έγκυο μαζί με τον σύζυγό της σιγά σιγά και την παρέλαβε ένα περιπολικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 30χρονου Σωτήρη Πίνη - Το προφητικό όνειρο που είδε

Ο 30χρονος Σωτήρης Πίνης ο νεκρός που βρέθηκε θαμμένος στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας

Ο πυροσβέστης Σταύρος Γερμανίδης , ψάχνοντας στα χαλάσματα, βρήκε τη σορό του Σωτήρη Πίνη. Τραγική ειρωνία; Ήταν συμμαθητής του στο Γυμνάσιο!

 

«Όταν ψάχναμε συγκεκριμένα προχθές το βράδυ στο εργοτάξιο πίσω είδα τρεις συμμαθητές μου παλιούς. Με χαιρετήσανε και τους είδα θλιμμένους και λέω τι έγινε και μου λέει ψάχνουμε το Σωτηράκη, πηγαίναμε μαζί σχολείο κι εκείνη την ώρα μου ήρθε κάπως».

(Ο Σωτήρης Πίνης)

Η περιγραφή μιας ακόμη εικόνας συγκλονίζει:

«Ξαφνικά είδα ένα χέρι να εξέχει και στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ψεύτικο, μετά είδα ότι συνέχιζε το χέρι ήταν ι ο αγκώνας, και ο άνθρωπος ήταν εγκωβισμένος από κάτω .Φαινόταν σαν να πάλευε ο άνθρωπος, δηλαδή ήταν άσχημο, όλοι πόνέσαμε εκείνη την ώρα και το σκεφότμασταν και τις επόμενες ώρες, όπως και για όλα τα θύματα».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top