Τέλος από αύριο τα χάρτινα εισιτήρια – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μετακινήσεις σας

Πάνω από 320.000 οι ηλεκτρονικές κάρτες που εκδόθηκαν

Τέλος από αύριο τα χάρτινα εισιτήρια

Σε νέα εποχή μπαίνουν από αύριο 16 Νοεμβρίου οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι επιβάτες θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα χάρτινα εισιτήρια και θα μπει σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των ηλεκτρονικών καρτών.

Μέχρι τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου μάλιστα θα βρίσκονται σε ισχύ οι συμβατικές κάρτες με τα κουπόνια Οκτωβρίου για όσους χρήστες υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους μέσω φακέλου, αλλά η κάρτα τους δεν τους έχει αποσταλεί ακόμα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω φακέλου είναι περισσότερες από 50.000 και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αποστολές τους οφείλονται στα ΕΛΤΑ.

Από Δευτέρα επίσης θα αρχίσουν να κλείνουν μερικών και οι πύλες, όμως εκεί θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα, όπως άνεργοι, ΑΜΕΑ και άλλοι δικαιούχοι.

Στις 20 Νοεμβρίου θα κλείσουν και οι πύλες του συστήματος αυτόματης συλλογής κομίστρου στο Αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες που διαθέτουν παλιά εισιτήρια θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με τους εξής τρόπους:
  • Όσοι έχουν έως 10 εισιτήρια από τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 
  • Όσοι κατέχουν περισσότερα από 10 εισιτήρια θα προσέρχονται από τις 20 Νοεμβρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ακόμα την διάθεση ενός νέο ενιαίου κομίστρου μετ' επιστροφής ύψους 2,70 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ). Επιπλέον με όπλο τα συνδυαστικά πακέτα και τις εκπτώσεις, καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν πρόσθετα κίνητρα αγοράς. Έτσι στο εισιτήριο 10+1 μειώνεται η τιμή κατά 0,50 €, (τιμή ανά εισιτήριο 1,23) και στο πενταπλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 €, (τιμή ανά εισιτήριο 1,3). Όλα τα προϊόντα του ηλεκτρονικού κομίστρου επαναφορτίζονται στα 40 αυτόματα μηχανήματα των σταθμών της ΣΤΑΣΥ που διαθέτουν οδηγίες χρήσης.

Οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται το νέο ηλεκτρονικό κόμιστρο μέσα από ένα δίκτυο πωλήσεων και εκτός σταθμών που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 200 περίπτερα.

Για επιβάτες που χρησιμοποιούν μέσα για 5 έως 15 διαδρομές προτείνεται η χρήση της ανώνυμης κάρτας.

Πάνω από 320.000 κάρτες

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πάνω από 320.000 κάρτες, αριθμός που κινείται υψηλότερα του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών.

Κατά τον ΟΑΣΑ, οι κάτοχοι της προσωποποιημένης ΑΤH.ENA Card δεν απαιτείται να αναμείνουν πια σε ουρές, καθώς μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων και από όλα τα εκδοτήρια της ΟΣΥ ΑΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ καθώς και από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Όσον αφορά στους κατόχους των ετήσιων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και τους ανέργους, αυτοί θα μετακινούνται με επίδειξη των αντίστοιχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού.

Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μια τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων. Για τους πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών, οι ετήσιες κάρτες θα αντικατασταθούν στο επόμενο διάστημα, είτε με τη διαδικασία της κατάθεσης δικαιολογητικών με φάκελο, είτε μέσω διαδικτύου μετά από έγκριση της ΑΠΔΠΧ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top