Πάρος: Συγκινητικές στιγμές στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του Σάμινα (φώτο, video)

Το νησί δεν ξέχασε τους 82 ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27-09-17 20:47

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο εκκλησάκι στη θέση Κορακιά της Παροικιάς, το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του Σάμινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 17 χρόνια από το τραγικό ναυάγιο «Εξπρές Σάμινα» στην Πάρο! 81 ψυχές χάθηκαν στον υγρό τάφο του Αιγαίου

Όπως βλέπετε τόσο στο video όσο και στις φώτο του parianostypos, η Πάρος δεν ξέχασε ούτε φέτος τους 82 συνανθρώπους μας που την μοιραία Τρίτη της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 χάθηκαν τόσο άδικα από τη ζωή.

Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου, το ετήσιο μνημόσυνο για τις 82 ψυχές, τελέστηκε σε ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη και υπό το θλιβερό αίσθημα της περίσκεψης του βάρους των στιγμών της ανάμνησης ενός τόσο πολύνεκρου τραγικού γεγονότος.

Να σημειώσουμε ότι το εκκλησάκι στην Κορακιά χτίστηκε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους ώστε να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη τους και να θυμίζει σε όλους το ναυάγιο που συγκλόνισε την Πάρο και ολόκληρη τη χώρα λίγα χρόνια πριν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top