Όλοι οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου

Επεισοδιακή η ημερίδα για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Η ημερίδα για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε επεισοδιακά.

Όπως θα δείτε και στο video, οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση των σπουδών τους και το ζήτημα των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ορισμένοι απ΄αυτούς, ζήτησαν μάλιστα την μεταφορά των τμημάτων τους στην Πάτρα.

«Ένα από τα ζητούμενα, αιτούμενα για εσάς είναι τα επαγγελματικά σας δικαιώματα και η ανωτατοποίηση σχολών που δεν οδηγούν σε επαγγελματικά δικαιώματα. Θέλω αν μου επιτρέπεις λοιπόν φίλε Γιάννη, να ηρεμήσουμε όλοι, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον τι έχει να πει, και μετά το συζητάμε» είπε κατά την διάρκεια της ημερίδας ο Κωστής Τσιακανίκας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων.

Πρόταση των φορέων του νομού, είναι να δημιουργηθεί ένα  πρότυπο πανεπιστήμιο αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης, με σχολές που σχετίζονται με αυτήν, από Γεωπονία έως ιχθυοκαλλιέργειες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά κοινό αίτημα όλων, είναι να μην μεταφερθούν τα τμήματα στην Πάτρα.

Η ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο σύνδεσμος επιχειρήσεων και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων, ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες με ενωτική και δυναμική διάθεση. Οι τοπικοί φορείς του νομού, ζητούν συνάντηση και καθαρή απάντηση από τον Υπουργό Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top