Στοιχεία ΣΟΚ ΠΟΕΔΗΝ! Σε πλαστικά πιάτα τρώνε οι ασθενείς σε νοσοκομείο της Πάτρας- Αξονικοί τομογράφοι για πέταμα

Θλιβερό το σκηνικό στην υγεία

Χαλασμένοι αξονικοί που δεν επισκευάζονται επειδή δεν υπάρχουν ούτε 300 ευρώ στα νοσοκομεία για τα ανταλλακτικά, χαλασμένα πλυντήρια και κακή σίτιση συνθέτουν το σκηνικό στα δημόσια νοσοκομεία. Η νέα έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ είναι αποκαλυπτική.

Κόντρα στις εξαγγελίες του Παύλου Πολάκη για μαζικές προσλήψεις και πλεονασματικά νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται με νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία της χώρας χρωστούν περίπου 1 δις ευρώ σε τρίτους, ενώ παράλληλα οι προϋπολογισμοί τους είναι πιο χαμηλοί από το 2015.

Στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, οι αξονικοί τομογράφοι είναι παλιάς τεχνολογίας και κακοσυντηρημένοι. Κάποιοι παραμένουν σε αχρηστία, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για τα ανταλλακτικά. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την περασμένη εβδομάδα, το Αττικό έμεινε χωρίς αξονικό, καθώς ο ένας είχε βλάβη 300 ευρώ και ο άλλος 30.000 ευρώ. Στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο αξονικός είναι χαλασμένος εδώ και 20 μέρες. Στη Λάρισα και την Κεφαλονιά, η κτιριακή υποδομή των νοσοκομείων παρουσιάζει προβλήματα, ενώ στο Θριάσιο τα μόνιτορ και τα αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι σαράβαλα.

Μεγάλη πληγή για το νοσοκομείο Κιλκίς παραμένουν τα πλυντήρια, εκεί όπου είχε βρεθεί πέρυσι ένα φίδι! Παρά τις υποσχέσεις για ανακαίνιση του χώρου, τα πλυντήρια παραμένουν στην ίδια κατάσταση, με τον ιματισμό πεταμένο στο πάτωμα, μέσα σε πλαστικές σακουλές.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, τα γεύματα των ασθενών σερβίροντας σε πλαστικά πιάτα και η κατάσταση μοιάζει τριτοκοσμική για τους ασθενείς.

Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πήραν το πινέλο και έβαψαν τους θαλάμους. Για τους χαλασμένους αξονικούς, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε εράνους ή περιμένουν τις δωρεές ιδιωτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top