ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το «ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» είναι η νέα πιάτσα ναρκωτικών

Ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους στο Star

Το λεγόμενο "Σκοτεινό διαδίκτυο" (dark web) είναι το νέο πολυκατάστημα ναρκωτικών απ' όπου αγοράζουν επικίνδυνες ουσίες, ακόμα και ανήλικα παιδιά. Οι αναλυτές λένε ότι το 90% των ναρκωτικών διακινούνται μέσω του σκοτεινού διαδικτύου, ενώ το 46% των εμπόρων είναι εγκατεστημένοι ήδη σε χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων ουσιών που εντοπίζονται τα τελευταία χρόνια, είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το παρελθόν. 

Η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για τα ναρκωτικά στη χώρα μας κυρία Μανίνα Τερζίδου μελετά τις επιπτώσεις στους χρήστες και μίλησε αποκλειστικά στο STAR. Όπως είπε,την ανησυχεί ότι τα δυο τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός ψυχοδραστικών ουσιών που μπορεί κάποιος να τις προμηθευτεί από το λεγόμενο "Σκοτεινό διαδίκτυο".

Ένας 16χρονος Έλληνας, όπως δείχνουν και τα σχετικά στοιχεία, έχει δοκιμάσει λιγότερο από μια φορά κάποια παράνομη ουσία, σε σχέση με έναν Ευρωπαίο συνομήλικο του. Όμως δεν έχει διστάσει να κάνει χρήση περισσότερο από μια φορά κάποιας εισπνεόμενης ουσίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πτώση της απόδοσης στα μαθήματα, απομόνωση, χαρτζιλίκι που ξοδεύεται διαφορετικά απ' ότι συνήθως είναι μόνο μερικές ενδείξεις που θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τους γονείς, ώστε να δουν αν τα παιδιά τους έχουν ξεκινήσει να κάνουν χρήση ουσιών...   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top