"Ναι" του υπουργείου Εργασίας σε 2 από τα 3 αιτήματα ντελίβερι και κούριερ- ΦΩΤΟ από τη μοτοπορεία τους

Η ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά θα εξεταστεί μέσα στον μήνα- Πρώτη Ανάρτηση 25-05-2017 17:27

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου προγραμμάτισε  για το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση - μοτοπορεία στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Οι διανομείς- delivery, οι εξωτερικοί και οι Κούριερ απεργούν σήμερα, Πέμπτη, και ζητούν εταιρικό μηχανάκι, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα.

Μέχρι σήμερα οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση παροχής εταιρικών δικύκλων στους εργαζομένους, καθώς οι περισσότεροι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια για τη δουλειά, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Όσον αφορά στην ενιαία ειδικότητα, αυτή έχει να κάνει με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

H αντιπροσωπεία τους ανακοίνωσε ότι η συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, είχε θετική έκβαση, καθώς ο κ. Νεφελούδης δεσμεύτηκε για 2 από τα 3 αιτήματά τους. Όσον αφορά το 3ο ζήτημα, την κατηγορία βαρέα κι ανθυγιεινά, είπε ότι θα συζητηθεί εκ νέου, σε επόμενη συζήτησή τους μέσα στον μήνα.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top