Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας

16 χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση τους ως πεζόδρομοι, οι κάθετες στην οδό Αθηνάς, Βύσσης και Καίρη ανήκουν στους πεζούς

Δυο μικροί δρόμοι του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, οι οδοί Βύσσης και Καίρη πεζοδρομήθηκαν χθες Σάββατο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κέντρου.

Όπως βλέπετε και στο ρεπορτάζ τα δύο στενάκια ήταν πεζόδρομοι στα χαρτιά εδώ και χρόνια! 16 χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση τους ως πεζόδρομοι, οι κάθετες στην οδό Αθηνάς, Βύσσης και Καίρη, πεζοδρομήθηκαν στ' αλήθεια.

«Η Βύσσης είχε θεσμοθετηθεί από το 2001 και ποτέ δεν είχε υλοποιηθεί υπάρχει δυσκολία, θα ξεβολευτούν κάποιοι, το ξέρουν» εξηγεί η υπεύθυνη της αναβάθμισης, Ελίνα Δάλλα.

Τους δύο δρόμους εγκαινίασαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, περαστικοί με τα σκυλάκια τους, παιδιά με πατίνια και γονείς που έκαναν βόλτα με τα καρότσια, χωρίς να ανησυχούν για τα αυτοκίνητα.

«Μακάρι να γίνουν περισσότεροι πεζόδρομοι για να διευκολυνθούμε όλοι μας»

Πλέον, όσοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν την οδό Βύσσης για να φτάσουν στην Αθηνάς, θα κινούνται μόνο μέσω της Μητροπόλεως και της Καραγιώργη Σερβίας.

Οι καταστηματάρχες θεωρούν πως η αναβάθμιση της συνοικίας θα τονώσει την εμπορική κίνηση. Μέχρι σήμερα αντιμετώπιζαν όπως λένε σοβαρά προβλήματα λόγω της στενότητας των δρόμων, της κίνησης και της αδυναμίας να ελεγχθεί η παράνομη στάθμευση.

«Φανταστείτε ότι έχει τύχει Σάββατο πρωί να βρω παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά στο μαγαζί και να καβαλήσω το καπό για να καταφέρω να ανοίξω το κατάστημά μου» περιγράφει καταστηματάρχης.

Με τις δύο αυτές οδούς, ξεκίνησε η πιλοτική αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας,την οποία ο Δήμος φιλοδοξεί να συνεχίσει με την πεζοδρόμηση 19 ακόμη δρόμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top